Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ No 2

 Συμπληρώνει ο Κώστας Κουκουράκης το προηγούμενο σχολίο του Το Νο 1 ΕΔΩ με τις παρακάτω αλήθειες.
Αλήθεια 11η: Η περιοχή του "τρυγητού" στο Λαφονήσι είναι ο αιγιαλός (κρατική ιδιοκτησία) και μπορεί να παραχωρείται για περιορισμένο χρόνο στους Δήμους της Ελλάδας αποκλειστικά για τοποθέτηση ομπρελών και κινητής καντίνας.
Αλήθεια 12η: Όταν ζητάμε να μην έχει ομπρέλες ζητάμε με πλάγιο τρόπο να φύγει ο Δήμος από την παραλία. Και να πάει που; εφ όσον η υπόλοιπη έκταση είναι ιδιωτικός χώρος.
Αλήθεια 13η: Η πρόταση για φυσικό πάρκο (δεν προβλέπεται από ΕΠΜ) δεν περιείχε την λέξη απαλλοτρίωση, όλοι γνωρίζουμε ότι μετά τον αιγιαλό υπάρχει μόνο ιδιωτικός χώρος μέρος για το οποίο (δηλαδή η περιοχή προστασίας της φύσης) προβλέπεται απαλλοτρίωση υπέρ Δημοσίου μόνο γ' αυτή την περιοχή.
Αλήθεια 14η: Απαλλοτρίωση τέτοια επιτυγχάνεται όταν με επιστημονικό τρόπο αποδεικνύεις την ανάγκη για απαλλοτρίωση, εκτός των άλλων βοηθάει και η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ).
Αλήθεια 15: Ο Δήμος Ιναχωρίου ολοκλήρωσε ΕΠΜ το 2009. Το 2010 έγιναν εκλογές. Από το 2011 προέκυψε Δημοτική Αρχή (συνένωση των τριών Δήμων) που είχε άλλες προτεραιότητες. Το 2015 προέκυψε άλλη Δημοτική Αρχή που και αυτή είχε άλλες προτεραιότητες.
Αλήθεια 16: Το 2019 προέκυψε άλλη Δημοτική Αρχή η οποία εδώ και δύο χρόνια δίνει για την επίτευξη του αρχικού στόχου και αυτό το βλέπουν οι πάντες. Ζήτησαν την βοήθεια μου και τους την δίνω όπως θα την έδινα στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή εάν μου το είχε ζητήσει.
Είμαστε στην πράξη σταθεροί στην δίκαιη θέση μας εδώ και 23 χρόνια και θα συνεχίσουμε έτσι.

Συνεχίζοντας ο Κώστα Κουκουράκης για την έως και σήμερα πορεία του Λαφονησιού και την επιτακτική ανάγκη που προέκυψε για να ξανασκεφτούν στον Δήμο την ως και σήμερα πορεία του... δίνει κάμποσες "αλήθειες". Φυσικά όπως φαίνεται τον ενδιαφέρει περισσότερο η λύση, ξεχνώντας την ως και σήμερα πορεία και των δυο δημοτικών αρχών στο θέμα αυτό απο το 2010 και μετά που εναλλάσσονται στο δημαρχιακό θώκο. Βασικοί υπαίτιοι, γνωστό σε όλους, για την κατάσταση που έχει έλθει το Λαφονήσι δεν ειναι ο επενδυτής ή ο ιδιώτης, που δεν υπάρχει ακόμα, αλλά άλλοι. Μάλιστα αν ανατρέξω σε επιστολές στο αρχείο του blog θα δούμε και θα καταλάβουμε πολλά. Πάντως αν καταφέρει να φέρει προς την σωστή πορεία την τωρινή δημοτική αρχή αλλά και τις επόμενες, θα ειναι μια περίτρανη νίκη του που ήρθε πολύ καθυστερημένα βέβαια, και λίγο πριν την καταστροφή του Λαφονησιού.

Υ.Σ Η δημοτική αρχή και κάθε δημοτική αρχή όσο δεν υπήρχε ο επενδυτής έκανε οτι γούσταρε αγαπητέ Κώστα στο Λαφονήσι.... ο φόβος λοιπόν να "χάσει" τα κεκτημένα ενεργοποίησε τ' άλλα συναισθήματα, έτσι το μίσος έγινε φιλία και αγάπη. Φάνηκε περίτρανα οτι λύσεις δεν είχαν, αν δεν υπήρχες εσύ!! 
Το Λαφονήσι χρειαζεται προστασία και φυσικά πρέπει να προστατευτεί αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να προστατευτεί απο αυτούς που το τρυγούν τώρα...αλόγιστα.
Ο χρόνος θα δείξει φυσικά αν έκανες καλή επιλογή, ειδικά όταν για 20 χρόνια φώναζες και κάποιοι ούτε ήθελαν να σε ακούσουν, ούτε να κάνουν αυτό που το καθήκον τους πρόσταζε. 
Πάντως και σε μένα προκαλεί έκπληξη πως εσύ ένας γνήσιος οικολόγος και  περιβαλλοντολόγος απορρίπτεις παντελώς την ιδέα το Λαφονήσι για ένα χρονικό διάστημα να μείνει χωρίς ομπρέλες; Και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα δεν ειναι λύση;
Αν δεν υπάρχουν ομπρέλες δεν θα υπάρξει και επενδυτής, αν συνεχίσουμε όμως αυτό το βιολί τότε με τα λύπης μου σου λέω οτι ο επενδυτής θα βρει έτοιμο μαγαζί !!!
Και φυσικά καλό ειναι να μην μιλάμε για  ανταποδοτικά, εφόσον δεν έχει βγει το διαχειριστικό σχέδιο για την περιοχή, γιατί αλλιώς φαίνεται οτι το γνωρίζουν κάποιοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: