Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΤΑ ΟΠΙΣΘΟΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

 Τον Νοέμβριο του 2021 είχα γράψει οτι στενεύουν τα περιθώρια για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Κίσαμο αφού κανείς απο τους υπεύθυνους (Δήμος Κισάμου και ΝΕΣΚ ) είχε κάνει ως και τότε κάτι... Είχαν προηγηθεί πολλά πισωγυρίσματα με την μελέτη αυτή με αποτέλεσμα ο Δήμος Κισάμου να επιμένει οτι ο καλυτερότερος για να μας κάνει κάποια έργα ειναι η ΔΕΠΑΝ (επιχείρηση ΟΤΑ). 
Μάλιστα τον Αύγουστο του 2021 μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και με πολλές φωτογραφίες (πάνω μια) για να μείνουν στην ιστορία και όχι μόνο, υπογράφτηκε και η σύμβαση με την ΔΕΠΑΝ. Πέρασαν βέβαια πάλι κάποιοι μήνες απο τότε χωρίς να γίνεται τίποτα και κατ' ουσία η αναφορά μου για την καθυστέρηση αφύπνισε τον ΝΕΣΚ (Εμπορικό σύλλογο) που ειναι και συνδικαιούχος και έστειλε επιστολή στον Δήμο Κισάμου στις 6 Νοεμβρίου του 2021 ρωτώντας τον Δήμαρχο Κισάμου 
Α) Έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΠΑΝ για τα υποέργα 2,3,8 και 9 του έργου ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ
Β) Αν δεν το έχει κάνει ακόμα, γιατί δεν το έχει κάνει, σε ποιο σημείο φτάνει και πότε σκοπεύει να το πράξει;
Γ) Αν δεν έχει σκοπό να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου, θα θέλαμε να μας απαντήσει ειλικρινώς τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση και το εναλλακτικό σχέδιο που έχει σχετικά με την ανάπλαση του κέντρου.

Δεν ξέρω αν πήρε απάντηση ο συνδικαιούχος αλλά απότομα στις 5 Οκτωβρίου του 2022, 11 μήνες μετά την επιστολή του ΝΕΣΚ, η δημοτική αρχή αποφασίζει να χαλάσει το προξενιό με την ΔΕΠΑΝ και να δώσει την μελέτη στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου Χανίων, που όλα αυτά τα χρόνια μας είχε αρνηθεί να την κάνει λόγω φόρτου εργασίας. Μάλιστα ένας λόγος που πάει στα Χανιά (απορία έχω να μου το ξεδιαλύνει κάποιος αυτό, και γράφεται μάλιστα δημόσια) ειναι  "Η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος (εκτέλεσης του έργου) προέκυψε λόγο αδυναμίας της έγκαιρης υλοποίησης της Πράξης από τον Δήμο Κισάμου.
Τέλος πάντων...
Ένα έργο άκρως απαραίτητο αν δούμε τα χάλια του Εμπορικού Κέντρου της πόλης της Κισάμου,  που θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει το 2018-19, ακόμα βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις. 4 χρόνια μετά με ορίζοντα αν όλα πάνε καλά λίγο πριν τις εκλογές του 2023 να έχουν γίνει κάποια έργα, για να δείξει η δημοτική αρχή οτι κάνει.... μάλιστα αυτή η αργοπορία είχε σαν αποτέλεσμα και την παραίτηση του προέδρου του ΝΕΣΚ (σιγά να μην ιδρώσει κανένα αυτί) πριν απο λίγο καιρό.
Ένα μάτσο χάλια λοιπόν τα πάντα για ένα δρόμο που έχει καταντήσει να μας κοροϊδεύει ο κόσμος που τον περπατάει....
Υπολογίζω οτι αν δεν μας ξετελέψει το έργο και ο Δήμο Χανίων τότε να το δώσουμε αποκοπής σε πετράδες και χτίστες της πόλης, ώστε να βγάλουν και αυτή κάτι απο αυτό.. να μην μας τρώνε και τις προμήθειες άλλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: