Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ 3/4 ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

H γενική διεύθυνση βιώσιμης ανάπτυξης, η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού, αλλά και το τμήμα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας της ΠΕ Χανίων ....
Έπειτα από την εξέταση των δεδομένων από τα τεύχη της ΣΜΠΕ της τουριστικής δραστηριότητας της εταιρείας «ΑΕΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ Α.Ε.» και με βάση τις παρατηρήσεις του Κεφ. Δ, η υπηρεσία μας γνωμοδοτεί αρνητικά για την ύπαρξη οποιασδήποτε επέμβασης στο δυτικό τμήμα της έκτασης και συγκεκριμένα στους τομείς ΙΙ, ΙΙΙ και ΙV,) στους οποίους εντοπίζονται οι οικότοποι προτεραιότητας Androcymbium Rechingeri και juniperus spp. - λόχμες των παραλιών με άρκευθους.
...... Συνεπώς κατά την άποψη της υπηρεσίας μας δεν δύναται να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε έργο η δραστηριότητα στη ζώνη που συναντώνται είδη ή οικότοποι προτεραιότητας.
Η υπηρεσία μας δεν έχει αντίρρηση για την υλοποίηση της τουριστικής δραστηριότητας στο ανατολικό τμήμα της έκτασης και συγκεκριμένα στον τομέα Ι.
Όπως προαναφέρθηκε στο ΚΕΦ. Δ.3.3, και Δ.5, η υπηρεσία μας έχει την άποψη ότι στο δυτικό τμήμα της εγκατάστασης θα πρέπει να απομακρυνθούν οι χώροι στάθμευσης των δύο επιχειρήσεων αναψυχής και εστίασης και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των απειλούμενων ειδών Androcymbium rechingeri, juniperus spp., τις υποτυπώδεις κινούμενες θίνες κλπ.) και ανάδειξης τους με την παρακολούθηση του Τμήματος του ΟΦΥΠΕΚΑ Δυτικής Κρήτης και την συνδρομή του ΜΑΙΧ.
Επίσης να καθοριστούν κανόνες για τη πρόσβαση με σχετική απόφαση του ΥΠΑΑΤ με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΝ, βάση του άρθρου 13 της σχετ. ΚΥΑ της Κοινοτικής οδηγίας 92/43/ΕΟΚ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: