Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Mετά απο πολύ καιρό ξανά το φανάρι στην θέση του... ούτε χρόνος δεν πέρασε για να αντικατασταθεί, δείχνοντας πόσο αργά πάμε σε όλα μας, στο Λιμάνι Καβονησίου. Τα πάντα εξαρτώνται στην καλή θέληση του προέδρου του ΛΤΝ Χανίων που όμως επ' ουδενί δεν φτάνει όση προσπάθεια και να καταβάλει ο αγαπητός κ. Βιριράκης.
Η προσπάθεια για ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν πρέπει να σταματήσει μιας και αν θέλουμε να κάνουμε μαρίνα, υδατοδρόμιο αλλά και να λέγεται αυτό το πράγμα λιμάνι, πρέπει να ειναι συνεχείς. Δεν ειμαστε δήμος Αποκόρωνου που μπορεί να ζητά λιμενικό ταμείο κι ας μην έχει ούτε μια υποδομή, ειμαστε το δεύτερο λιμάνι και το μόνο που θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αν κάτι γίνει στο στρατιωτικό κόλπο της Σούδας.
Φυσικά ειναι κάτι που δεν επιθυμούν πολλοί χρόνια τώρα και ο λόγος της υποβάθμισης του λιμανιού, βέβαια όλα εξαρτώνται απο την κάθε δημοτική αρχή .. πόσο θέλει να πάει μπροστά με δικά της μέσα, τα δικά της πράγματα. Ως τώρα όλοι ξέρουμε οτι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην ίδρυση ενός Δ.Λ. Ταμείου, αν και απο θέμα επιβίωσης είμαι σίγουρος οτι δεν θα έχει πρόβλημα, εξάλλου το ξέρει και ο αντιδήμαρχος Μαυροδημητράκης που είχε κάνει και μια σχετική έρευνα βιωσιμότητας.
Ας ελπίσουμε οτι κάποτε θα πάρουμε μπρος και δεν θα εξαρτιόμαστε απο άλλους .. μιας και τόσα χρόνια απραξίας, η υποβάθμιση στην περιοχή μας, ειναι παραπάνω απο εμφανής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: