Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΟΜΠΡΕΛΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ!!

Από 1η του Οκτώβρη τέρμα και οι ναυαγοσώστες στις παραλίες μας, αφού η σύμβαση τους έληξε αν και όπως ξέρουμε ο τουρισμός ακόμα καλά κρατά. Αν και κάθε χρόνο κάνουν πολλές συσκέψεις και δίνουν τις ίδιες υποσχέσεις για επέκταση της τουριστικής περιόδου, εντούτοις στα απλά πράγματα που θα κάνουν τους επισκέπτες μας να νοιώσουν ασφαλείς .. κατεβάζουν ρολά. Είμαι σίγουρος οτι λύση μπορεί να βρεθεί... αν δεν μπορεί να πάρουν παράταση οι ναυαγοσώστες απο τον Δήμο, ας κάνουν κάτι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται τουλάχιστον στη Φαλάσαρνα, και να σηκώνουν άμα βλέπουν κακό καιρό την κόκκινη σημαία.
Απορία βέβαια έχω αν ο δήμος συνεχίζει να νοικιάζει ομπρελοκαθίσματα στο Λαφονήσι και στον Μπάλο δίχως ναυαγοσώστες; Σίγουρα εδώ φαίνεται το μυαλό που διαθέτουν κάποιοι που θα φέρουν περισσότερο και καλύτερο τουρισμό στο Δήμος μας. 
Να ενημερώσω οτι είχαμε τις τελευταία βδομάδα δυο περιστατικά στον Μπάλο και στις δυο περιπτώσεις η βοήθεια του ναυαγοσώστη ήταν παραπάνω απο πολύτιμη. 
Πάντως όταν ζητάς περισσότερες ομπρέλες σίγουρα θα χρειάζεσαι και περισσότερους ναυαγοσώστες, αλλιώς ο κόσμος καταλαβαίνει τ' αυτονόητα... οτι δεν ενδιαφέρεσαι για τις ζωές των επισκεπτών σου αλλά μόνο για την είσπραξη.
Και επειδή δεν μιλάω τυχαία ξέρω οτι οι ναυαγοσώστες ειναι απο προχθές στο σπίτι τους....
Καλό χειμώνα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: