Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

ΜΑΣ "ΕΦΑΓΕ" Ο ΤΡΙΤΣΗΣ...

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε του Θεοδώρου Σκυλακάκη με όλους τους δημάρχους των Χανίων - Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι. Αν και όπως είπαν όλοι οι δήμαρχοι, με επικεφαλής τον κ Μαλανδράκη "δεν υπάρχουν ανοιχτές προσκλήσεις για ένταξη των δήμων σε προγράμματα αν και υπάρχουν έτοιμες μελέτες έργων από τους δήμους, ενώ το Ταμείο Ανάκαμψης έκλεισε για τους δήμους και δεν μπορούν να ενταχθούν άλλα έργα."
Επομένως οι δήμοι της ενδοχώρας είναι ριγμένοι. Όταν σήμερα όλοι είπαμε ότι έχουμε μελέτες έτοιμες να τις υποβάλουμε και ρωτήσαμε σε ποιο πρόγραμμα να μπούμε η απάντηση που πήραμε ήταν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόσκληση ανοιχτή να υποβάλουμε. Ότι υποβλήθηκε υποβλήθηκε και μάλιστα με πολύ αυστηρές ημερομηνίες ...κατέληξε ο κ Μαλανδράκης.
 
Ο δήμαρχος Κισάμου αναφέρθηκε στο ενεργειακό κόστος των δήμων και ζητήσαμε αν υπάρχει κάποια ρύθμιση που να μπορεί να ωφεληθεί και ο δημότης και ο δήμος. Απάντηση σαφή δεν πήρε".. όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Όσο για έργα με δυσκολία..... και μόνο απο το πρόγραμμα Τρίτσης, και όποιες μελέτες έχει κάνει ο δήμος Κισάμου δεν έχουν ενταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: