Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΗΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Όπως διάβασε ο Γιάννης Βιολάκης στην διαυγεια και μου έστειλε, ο Γενικός Γραμματέας υποδομών, ενέκρινε την τροποποίηση της μελέτης για την "Βελτίωση των υποδομών του σχεδίου πόλεως του Δήμου Κισάμου 2018" και αποφάσισε οτι αφού γίνονται τόσα πολλά έργα στην πόλη της Κισάμου τελευταία, να τους δώσει μια παράταση ως και τον Σεπτέμβρη του 2023, αφού μάλλον θα χανόταν. 
Φυσικά δεν την πήρε την απόφαση μόνος του, ο Δήμος μας έστειλε το παρακαλετό του, γράφοντας και τους λόγους, που έχουμε αυτά τα χάλια μέσα στην πόλη απο γεννήσεως μας (σαν Δήμος Κισάμου) 
Ο πρωτος λόγος ο γνωστός, υποστελέχωση των Τεχνικών υπηρεσιών, αλλά και η καραμέλα του covid-19. Αυτή τελικά η Τεχνική υπηρεσία μας δημιουργεί το πρόβλημα της ανάπτυξης μας όπως φαίνεται και μάλλον δεν γίνονται και πολλά για να μπορέσουμε να την στελεχώσουμε. Ή καλύτερα έγιναν κάποιες προσπάθειες για να πάρουμε ειδικούς συμβούλους μηχανικούς ώστε να κάνουμε και κάτι αλλά μας βγήκε ανάλεμα ... 
Βέβαια όλα συσσωρεύονται για το 2023 αν παρατηρήσετε καλά... όλα τα έργα για την επόμενη χρονιά..... προεκλογική περίοδο γαρ. Θα γίνουμε ένα εργοτάξιο, έτσι το φαντάζομαι μόλις περάσει ο χρόνος αυτός ..θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν δρόμους, πεζοδρόμια, φωτισμό, επέκταση βιολογικού, θα διανοίξουν τον περιφερειακό, θα κάνουν δυο νέους κόμβους, θα ασφαλτοστρώσουν τους χωμάτινους δρόμους, θα οριοθετήσουν τα ρέματα, θα περάσουν δίκτυα ομβρίων σε ολάκερη την πόλη και φυσικά μην ξεχάσω οτι θα ξεκινήσει και η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου αφού ως και την άλλη βδομάδα θα μάθουμε και τι θέλει να κάνουμε το Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Πολλά θα, αλλά έτσι θα ειναι, αφού θα διανύουμε μια προεκλογική περίοδο και οι κάτοικοι πρέπει να βλέπουν και να θυμούνται οτι έργο γίνεται.
Είναι γνωστή η λογική, όχι μόνο του δικού μας δήμου, αλλά σχεδόν όλων των μικρών δήμων που δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν έργα ..και οτι κάνουν το κάνουν την τελευταία χρονιά για να μην τους ξεχάσουμε όταν θα πάμε στην κάλπη. Υπολογίζω οτι απο δω και πέρα κάθε μήνα θα έχουμε και ένα βουλευτή να τάζει τα ίδια και τα ίδια... και αυτοί δυστυχώς θα περάσουν τις εξετάσεις των εκλογών ταυτόχρονα.

Οι πολίτες της πόλης της Κισάμου αλλά και οι επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, είμαι σίγουρος οτι κατανοούν το θέμα αυτό και θα κάνουν υπομονή άλλη μια χρονιά. Σιγά το δύσκολο μαθημένοι ειμαστε... εδώ φάγαμε το γάιδαρο την ουρά θα αφήσουμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: