Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια πρωία πάει ο Νταγκουνόγιαννης στο αστυνομικό τμήμα του Καστελλιού -βρισκόταν στον παράλληλο της Σκαλίδη- και ζητά από τον γραμματέα της χωροφυλακής να γράψει μια μήνυση εναντίον του γιατρού Μαργαρίτη, που ζει στα Χανιά.
Ο γραμματέας ντόπιος και γνωστός του Νταγκουνόγιαννη, τον ερωτάει!
-Μπάρμπα του γιατρού θα κάνεις μήνυση, που είναι και φίλος σου;
-Ναι και γράψε ότι μου έκλεψε όλο τον ασβέστη από το σπίτι!
-Μα είσαι σίγουρος, αυτός ήταν; του λέει ξανά ο γραμματέας!
- Ναι σιγουρότατος!
Γράφει την μήνυση ο γραμματέας και την κοινοποιεί και του γιατρού!
Όταν έγινε το δικαστήριο λοιπόν ο πρόεδρος ερώτησε τον Νταγκουνόγιαννη αν είναι αλήθεια όλα αυτά που γράφει η μήνυση.Τότε αφοπλιστικά ο Νταγκουνόγιαννης του λέει:
-Κύριε πρόεδρε δεν μου έκλεψε τίποτα κανείς; Ψέματα είναι!
-Και γιατί κάνεις μήνυση στον γιατρό;
Κύριε πρόεδρε με τον γιατρό είμαστε φίλοι, αλλά από τότε΄σας που άνοιξε την κλινική στα Χανιά δεν τονε θωρώ καθόλου, οπότε τον μήνυσα για να υποχρεωθεί να ρθει στο δικαστήριο, κι ετσα θα τον δω.
Παπαλα ο πρόεδρος.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: