Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Η ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόταση της αντιπολίτευσης δια στάματος κ. Σταθάκη στο ΔΣ που στην αρχή κατατέθηκε αλλά λόγω του οτι δεν κατάλαβαν κάποιοι την σημασία της, και αποσύρθηκε.
- Με βάσει όσα ελέγχθηκαν, από το σύνολο των ομιλητών, από την απόφαση του τοπικού Συμβουλίου Πλατάνου, του οποίου έχει καθοριστική σημασία η έκφραση του, για το τι επιθυμεί στην τοπική κοινότητα του, από την ανάγνωση, αλλά και την παρουσίαση της ΣΜΠΕ, θεωρώ ότι η θεσμική μας θέση, άνευ παραταξιακών ή προσωπικών επιμέρους απόψεων και αντιλήψεων, πρέπει να είναι: η ΘΕΤΙΚΗ γνωμοδότηση επί του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου , στην θέση «Φαλάσαρνα» της Τ.Κ Πλατάνου, του δήμου Κισσάμου. Μια απόφαση που να είναι επί της αρχής θετική, πλην όμως να ζητάει ξεκάθαρα και με σαφήνεια από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΔΙ.Π.Α), Α) Να εφαρμοστεί στο απόλυτο η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος, καθότι η περιοχή του ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού είναι τμήμα που ανήκει στο δίκτυο NATURA 2000. Β) Να διασφαλίσει, ότι το προτεινόμενο πολεοδομικό σχέδιο και η μελλοντική επένδυση θα είναι σε αρμονική συνύπαρξη με το τοπίο και την φυσιογνωμία της περιοχής μας, σε οποιοδήποτε τμήμα τελικά χωροθετηθεί και Γ) Ότι διασφαλίζεται όντως, στις όμορες ιδιοκτησίες του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου, που πληρούν τις προϋποθέσεις, η απόκτηση οικοδομικής δυνατότητας, λόγο κύρωσης δημοτικής οδοποιίας, εντός του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου.
Η απόφαση μας εκτός της αποστολής της ως γνωμοδότησης, να αποσταλεί και ως ερώτημα για το τρίτο σκέλος, που πρέπει να απαντηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, για να υπάρχει στο αρχείο του δήμου, για το/τα μελλοντικά δημοτικά συμβούλια, όταν και εάν έρθει προς υλοποίηση η προτεινόμενη επένδυση, που εύχομαι η στάση μας, να μην γίνει «πάτημα», μη υλοποίησης.
Με εκτίμηση
Σταθάκης Θεόδωρος Επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισάμου

Η αλήθεια οτι η πρόταση αυτή ειναι πολύ καλύτερη απο αυτήν που ψήφισαν ή αναγκάστηκαν να ψηφίσουν όλοι αυτοί που ξέρουν αλλά για κάποιο λόγο φοβούνται να αντιδράσουν και να μιλήσουν. Σε μια ελεύθερη χώρα, φάνηκε οτι λίγοι είχαν το σθένος να πάνε κόντρα στην απομόνωση που μας επιβάλλουν κάποιοι. Λίγοι είχαν το σθένος να πουν τις σκέψεις τους και όπως συμβαίνει χρόνια τωρα σε αυτήν την μεριά της Κρήτης απλά αποδέχτηκαν αυτό που τους σέρβιραν...
 Και ξέρετε ποιοι επιβάλλουν;
Αυτοί που δεν πρέπει να μιλούν, ειδικά για ανάπτυξη και προστασία όταν αυτό που διαχειρίζονται ειναι σε αυτά τα χάλια που βλέπουμε όλοι όσοι πάμε εκεί, και όσοι δεν πάμε το βλέπουμε καθημερινά σε φωτογραφίες. Από εδώ λοιπόν θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει να απαιτούν, να φτιάχνουν, να βάζουν όρους κλπ, και όταν θα έφτανε η προχθεσινή μέρα που θα κουβέντιαζαν για την επένδυση του Τσατσαρώνη θα του έλεγαν απλά και ωραία!! 
- Κύριε Νικόλα κοίτα πως έχουμε εμείς το Λαφονήσι, παράδειγμα, δακτυλοδεικτούμενο, έτσι το θέλουμε... όμορφο, δίχως καταπατήσεις, δίχως σκουπίδια, με τους κέδρους καταπράσινους και τα κρινάκια, με χώρους στάθμευσης μακριά απο τα προστατευόμενα, με λίγες ομπρέλες και μακριά απο την θάλασσα.....
Έτσι θα του κλείναμε το στόμα του επενδυτή και κάθε επενδυτή που σήκωσε κεφάλι για να κάνει επένδυση και να μας κάνει προορισμό, αλλά και να μας πάρει την μπουκιά απο το στόμα.
Όμως τι να του δείξουμε και τι να του πούμε τωρα; Να του δείξουμε το Λαφονήσι ή τον Μπάλο που εμείς έχουμε κάνει χειρότερα απο τα μούτρα μας που αποκλειστικά εκμεταλλευόμαστε;  Τι; 
Το μετάνιωσαν λέει κάποιοι αλλά τι να το κάνεις τώρα... η πληγή έγινε.











Δεν υπάρχουν σχόλια: