Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ IKOS KISSAMOS RESORT

 Εν αντιθέσει με την επένδυση Τσατσαρωνάκη στην Φαλάσαρνα, η άλλη επένδυση της ikos στα Λιβάδια πήρε θετική γνωμοδότηση απο την ποιότητα ζωής του Δήμου Κισάμου, με 6-7 παρατηρήσεις άνευ ουσία πλην μιας και αφορά την μελέτη του παραλιακού μετώπου που την είχαν αγνοήσει οι μελετητές. Είναι ο γνωστός παραλιακός δρόμος, όνειρο περασμένων χρόνων, που μπορεί να γίνει απλά ένας ποδηλατόδρομος τώρα, μιας και για κανονικό δρόμο δεν το βλέπω αν και θα ήταν το σωστό.
Αν και δεν έχει καθαρογραφτεί η απόφαση της ποιότητας ζωής τα σημεία που η ποιότητα Ζωής συστήνει ειναι ανευ ουσίας.... το ύψος των κτηρίων να μην υπερβαίνει τα 7,30 μ, να προβλεφθεί στη μελέτη μέρος της ενέργειας να λαμβάνεται με αυτοπαραγωγή, να διευκρινιστούν οι χώροι στάθμευσης για προσωπικό, πελάτες και επισκέπτες, για την φύτευση του χώρου με αυτοφυή αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της Κρήτης και τέλος να περιγραφούν τα μέτρα προστασίας του οικότοπου....στο ΣΠΔ (σχέδιο περιβαλλοντικής διαχείρισης
)
Έκπληξη ειναι που δεν γίνεται καμιά αναφορά στο νερό μιας και ειναι γνωστό οτι τα ikos δουλεύουν με πολλές πισίνες και λιμνούλες αλλά και το σπουδαιότερο απο που θα ειναι η είσοδος του συγκροτήματος όταν στην περιοχή δεν υπάρχουν νόμιμοι κόμβοι....
Εν αναμονή λοιπόν της γνωμοδότησης που θα καθαρογραφτεί αυτές τις μέρες ώστε να την δούμε και να την μελετήσουμε...
Πάντως σε γενικές γραμμές γι' αυτήν την επένδυση πρέπει να δουλέψει πολύ και η δημοτική αρχή ώστε να κάνει αυτά που δεν έχει κάνει τόσα χρόνια για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: