Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΓ' ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΡΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ

Το ΙΓ' Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο πραγματοποιείται φέτος στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, από την Τετάρτη 5 έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με πολλού καλούς και ενδιαφέρονται ομιλητές.
Οι εργασίες του ΙΓ΄ Διεθνούς Κρητολογικού Συνεδρίου έχουν κατανεμηθεί, ως είθισται, σε τρία τμήματα που αντιστοιχούν στις ισάριθμες μεγάλες χρονικές περιόδους της Κρητικής Ιστορίας: 
(α) Προϊστορία και Αρχαιότητα, 
(β) Βυζάντιο και Βενετοκρατία, και 
(γ) Νεότερη και Σύγχρονη εποχή. 
Σήμερα πρώτη μέρα του συνεδρίου ο δικός Κώστας Φουρναράκης θα παρουσιάσει στις 7:20 μ.μ, μια ανακοίνωση για την Γραμβούσα.  
-"Ποιος κυρίευσε τη Γραμβούσα το 1825; Διαφορετικές ιστορικές αφηγήσεις και προσπάθεια προσέγγισης της αλήθειας μέσα από τα αρχειακά τεκμήρια".
Λίγο αργότερα στις 17.20-17.40 ο ιστορικός Γιάννης Σκαλιδάκης θα μιλήσει για την
"Συγκρότηση και μεταβολή πολιτικών θεσμών κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821 στην Κρήτη".
Και στις 19.40-20.00 η αγαπητή Ζαχαρένια Σημανδηράκη θα βγάλει μια ανακοίνωση με θέμα: 
" Ο Κρης Νικόλαος Ρενιέρης και η συμμετοχή του (ή μη) στη Φιλορθόδοξο Εταιρεία (1839). Συγκριτικά στοιχεία και προβληματισμοί"
Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου μπορεί να γίνει για όσους ενδιαφέρονται  μέσω διαδικτύου (live streaming) από την ιστοσελίδα www.13-iccs.gr της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: