Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΝΟΤΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ....

 Ένα άρθρο φιλοξένησαν πριν απο λίγες μέρες του υποψήφιου Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου, Ευτύχη Δαμηλάκη.
 “Αγαπητοί συνδημότες/σες προσωπικός μου στόχος είναι να ενώσουμε όλους τους δημότες του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Η κατασκευή νότιου οδικού άξονα από το Ελαφονήσι μέχρι την Σούγια είναι αναγκαία και επιτακτική.
Το συγκεκριμένο έργο θα δώσει την ώθηση που απαιτείτε για αναπτυχθεί η τόπος μας. Εάν δεν κατασκευαστεί τώρα το νότιο οδικό δίκτυο θα βλέπουμε τις περιοχές μας να υποβαθμίζονται χρόνο με το χρόνο και τα χωρία μας να ερημώνουν. Θα παρακολουθούμε άλλες περιοχές του νομού Χανιών να αναπτύσσονται με σύγχρονες υποδομές και με υψηλή ποιότητα τουρισμού ενώ εμείς θα είμαστε απλοί θεατές.
Σας διαβεβαιώνω, ότι η παράταξη μας “ MAZI για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου” θα επικεντρώσει όλες τις δυνάμεις της για την κατασκευή αυτού του έργου, ανεξάρτητα από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές αλλά θα το πράξει με γνώμονα το Δημόσιο και τοπικό συμφέρων και με κριτήριο την πιο σύντομη και ασφαλή διέλευση ενώ θα ληφθούν υπόψη και οι περιβαλλοντολογικοί όροι.

Μπορεί να ειναι υπόσχεση του νέου υποψηφίου αλλά ειναι και αγώνας πολλών χρόνων του όμορου Δήμου να αποκτήσει ένα δρόμο συντομότερο προς το Λαφονήσι..
 Φυσικά αυτός ο δρόμος περνά μέσα απο δασικά και Νατούρες, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπά ..αλλά είμαι βέβαιος οτι θα βρει το ίδιο αντισκάρι όπως συμβαίνει χρόνια τώρα, και απο τους ίδιους ανθρώπους, που προσπαθούν να μην γίνει για να μην χάσουν το μεζέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: