Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΣΑΡΣΙ

 1986 το τσαρσί του Καστελίου στα τελευταία του... μετά ήρθαν οι αναπλάσεις. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε και το ζούμε όλοι όσοι έμειναν, είτε για να ζήσουν είτε για να επενδύσουν. Αποτυχημένες αναπλάσεις 36 χρόνων δίχως βέβαια να υπάρχει και προοπτική να δει κάτι καλό αυτή η πόλη, και ο δρόμος όταν οι επικεφαλείς της δεν δείχνουν και σημασία  που πρέπει. Υποσχέσεις και κόντρα υποσχέσεις και άμα βλέπεις παλιές φωτογραφίες αναπολείς μελαγχολείς και σκέφτεσαι τι θα ήταν καλύτερο για αυτόν δρόμο...
Μετά θα έλθουν οι επενδυτές να φτιάξουν τα ξενοδοχεία τους αλλά εμείς ακόμα θα είμαστε σε αυτό το χάλι περιμένοντας ακόμα μια ανάπλαση. 
Όραμα δεν υπάρχει και το αστείο της υπόθεσης ειναι οτι δεν ιδρώνει και το αυτί κανενός... λες και έρχονται οι μελέτες...  Σε λιγότερο απο 300 μέρες απο τα μπαλκόνια πάλι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα μας τάξουν την 8 ή 9 ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου τώρα βέβαια πεπεισμένοι οτι θα γίνει.
Αξίζει άραγε η πόλη την σημερινή κατάσταση που έχει έλθει; 
Που ειναι η δημοτική κοινότητα της; Που ειναι ο Νέος Εμπορικός σύλλογος της πόλης... 


Δεν υπάρχουν σχόλια: