Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΨΟ;

Tακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κισάμου την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης.
 1. Έγκριση όρων δανειστικού συμβολαίου Δήμου Κισσάμου και Τ.Π & Δανείων για την υλοποίηση του ενταγμένου έργου στο Ε.Α.Π. "ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ" "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΣΣΑΜΟΥ".
 2. Ορισμός δικηγόρου για κατάθεση προσφυγών ακύρωσης αποφάσεων της Α.Π.Κ. περί έγκριση διενέργειας ερευνητικών εργασιών κοιτασμάτων γύψου, αιτήσεις 4,5 και 6 στη θέση Προφήτης Ηλίας Στομίου Βάθης.
 3. Εξέταση αιτήσεων εταιριών "ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Α.Ε" και "Χ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Α.Ε." για παραίτηση του Δήμου Κισσάμου από την υπ.αρ.2436/19 Έφεση ενώπιον του Σ.τ.Ε.
 4. Τροποποίηση χρονοδιαγράμματος υλοποίησης Πράξης "ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ".
 5. Αποδοχή δωρεάς παραδοσιακής φωτογραφίας από ιδιώτη.

Ενδιαφέροντα τα θέματα της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Κισάμου όσο και παράξενα...
Η αποκεντρωμένη και η κ. Κοζυράκη τελικά χορήγησαν έγκριση διενέργειας ερευνητικών εργασιών για τη διαπίστωση κοιτασμάτων βιομηχανικού ορυκτού (γύψου), στη δημόσια δασική
έκταση του θέση Προφήτης Ηλίας στο Στόμιο... έτσι μάλλον θα καταφύγουμε πάλι σε προσφυγές και δικηγόρους μιας και δεν συντάξαμε καλά τις αντιρρήσεις μας. Όπως φαίνεται το θέμα δεν έχει τελειώσει και μάλλον τώρα που καταπιαστήκαμε με τις επενδύσεις (ξενοδοχειακές) κάποιοι βρήκαν ευκαιρία και έκαναν τα αναμενόμενα. Καλά με τόσους ειδικούς συμβούλους πως μας ξέφυγαν τα αυτονόητα;
-Ένα ακόμα θέμα ειναι η τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος του "Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου" που μόνο ένας που δεν πιάνει τα προσυμφωνημένα δεν θα καταλάβαινε γιατί αυτή η αργοπορία σε μια μελέτη που το χρήμα ειναι εδώ... υποθέτω οτι ως και τις 14 του Οκτώβρη που θα γίνει η παρουσίαση της έκθεσης ιδεών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου (αν βρεθεί ημερομηνία) θα τρώνε τα νύχια τους οι πρόεδροι του ΝΕΣΚ νυν και πρώην. Πάντως δεν δικαιολογεί ακόμα και να μην έχουμε μια μελέτη προς ολοκλήρωση με τα χάλια που έχει το ιστορικό κέντρο, απορώ που πήγαν οι υποσχέσεις των υπευθύνων οτι έχουμε... πρόγραμμα για αυτήν την ταλαίπωρη περιοχή.
- Τέλος ασχολίαστο προς το παρόν και η αποδοχή δωρεάς παραδοσιακής φωτογραφίας απο ιδιώτη....  θα τρίζουν τα κόκκαλα του συχωρεμένου μεγάλου Ανυφαντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: