Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (7.000 m2 οι χώροι που καταλαμβανουν οι ομπρελες στο Λαφονήσι)

Μια δήλωση του πρώην Δήμαρχου Κισάμου για την κατάσταση στο Λαφονήσι ρίχνει φως σε όλους αυτούς που απότομα "είδαν", κάτι σαν όραμα....  οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις Natura μας το έχει η Φαλάσαρνα.


Η εφημερίδα των συντακτών φιλοξενεί δήλωση του κ. Λυμπεράκη για το Λαφονήσι με ημερομηνία 16-10-2022.
- Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, διά του πρώην προέδρου του και νυν ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρου Λυμπεράκη, είχε προτείνει από το περασμένο έτος σειρά μέτρων για την προστασία της λιμνοθάλασσας του Μπάλου, για το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα. Για το Ελαφονήσι το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στην επέλαση των αυτοκινήτων στην προστατευόμενη περιοχή. Προτάθηκε η δημιουργία χώρων στάθμευσης περιμετρικά της προστατευόμενης περιοχής, η πιο αραιή τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων και η επιτήρηση (περίφραξη) του χώρου για την προστασία και του κεδροδάσους.
Οι προτάσεις δεν υλοποιήθηκαν, ωστόσο πλέον διαφαίνεται, όπως σημειώνει ο κ. Λυμπεράκης, «διάθεση συνεργασίας καθώς γίνεται πλέον κατανοητή η ανάγκη προστασίας αυτών των
περιοχών, για τις οποίες συζητάμε πάνω από 25 χρόνια
».

Και βάση αυτής της συνέντευξης στην εφημερίδα, έκανε δήλωση και ο πρώην δήμαρχος Κισάμου κ Σταθάκης (γνώστης αφού πριν απο 3 χρόνια ήταν διαχειριστής της ίδιας παραλίας) λέγοντας :
Με την σύμφωνη γνώμη (του φορέα) δόθηκαν 4.000 m2, για τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων στους δύο δήμος στο Λαφονήσι, συμπαρασύροντας (θέλω να πιστεύω) και την κτηματική Υπηρεσία σε παράβαση της νομοθεσίας δίδοντας την παράνομη τελική έγκριση!
Ενώ στην προηγούμενη δημοτική περίοδο, συμφωνούσαν μέχρι 2.000 m2 και η κτηματική έδινε έγκριση παρά μόνο για 500m2 σε κάθε δήμο. Γιατί επειδή "διέβλεπαν πνεύμα συνεργασίας"; Και οι δήμοι τελικά έβαλαν (για τον δήμο Κισσάμου είμαι σίγουρος 3.400m2), 7.000m2 περίπου αφού πάνε "πακέτο" (Με επιμετρήσεις Κτηματικής Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2022, φυσικά μας παραδόθηκαν τέλος Σεπτεμβρίου).
Με αυτόν τον τρόπο "προωθούν" την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης ή κάτι άλλο τελικά;

Τελικά μάθαμε και γιατί πληρώνουμε κάθε χρόνο τόσα πρόστιμα εκεί; Με λογική απάντηση βέβαια... τι ειναι τα πρόστιμα μπρος στην 6μηνιαία είσπραξη του Λαφονησιού; Ψίχουλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: