Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Τελευταία έχει προκύψει μια μικρή κόντρα στο θέμα του Λαφονησιού σχετικά με τις προτάσεις που έκανε η επιτροπή για το ΕΜΠ της περιοχής και της αντιπολίτευσης του Δήμου Κισάμου απο μια κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο που η αλήθεια παραξένεψε πολλούς. 
Όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της επιτροπής για τον Δήμο Κισάμου στην προεργασία για την ΕΜΠ του Λαφονησιού, κ. Κώστας Κουκουράκης σε δημόσια τοποθέτηση του διαπίστωσε οτι.... άλλαξε την θέση του ο κ. Σταθάκης και προέβαλλε μεταξύ άλλων να φύγει ο Δήμος από την περιοχή του Λαφονήσου (να μην βάλει ομπρέλες). Επίσης πρότεινε να γίνει φυσικό πάρκο, καταλήγοντας ο αγαπητός Κώστας στο .... "Να φύγει ο Δήμος δηλαδή και να έρθει ποιος;" 
- Να μην έλθει κανένας, αυτή ειναι η ποιο σταράτη κουβέντα κι αν έλθει κάποιος που αυτός θα ειναι ο δήμος (αναγκαστικά) να κάνει όλα αυτά που πρέπει να κάνει. Φυσικά βλέπω οτι η επιτροπή κινείται στον άξονα που της επιτάσσουν οι δημοτικές αρχές... και φυσικά η κουβέντα του κ. Σταθάκη ειναι πολύ τολμηρή όσο και παράξενη, ειδικά όταν ξέρεις οτι έχει ζήσει την εισπρακτική ικανότητα της περιοχής .. Παράτολμο, παράξενο και ευχής όλων .... να επιμένει έξω οι δήμοι απο το Λαφονήσι.
Το θέμα του πάρκου που ανέφερε ... ειναι και αυτό σχετικό.. τώρα ειναι ένα πάρκο για κάθε λογής παρατυπία και σκοπός ειναι να γίνει ένα πάρκο όπως αρμόζει σε ένα τόπο μοναδικό απο κάθε άποψη.
Θα μου πείτε τώρα έγινε ο Σταθάκης ποιο οικολόγος απο τους οικολόγους; Μπορεί... θα φανεί στην πορεία. Βέβαια δεν ειναι και μακριά απο αυτές τις κουβέντες και τα πιστεύω του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ Σταθάκη που το 2013 διαπίστωσε (κάποιος θα τον ενημέρωσε απο δω) όταν επισκέφτηκε την περιοχή μας και είχε συναντήσεις επι του θέματος.... υποστηρίζοντας.
28/08/2013
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Γιώργου Σταθάκη όπου μεταξύ άλλων συζήτησαν και για το θέμα του Λαφονησίου και του Μπάλου και της κακής διαχείρισής του.
Ο κ. Σταθάκης επεσήμανε τις ευθύνες των Δήμων για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές και σημείωσε ότι «οι χώροι αυτοί πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ίδια σκληρή νομοθεσία που αντιμετωπίζονται οι αρχαιολογικοί χώροι και άρα πρέπει να έχουν όριο στο πόσοι επισκέπτες υπάρχουν τη μέρα καθώς είναι φυσικά διαμάντια και δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τον κλασικό τουρισμό "ήλιος και θάλασσα"».
Και συνέχισε: «Χρειάζεται πολύ αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία και όλα τα οφέλη που θα προκύπτουν από αυτούς τους χώρους θα πρέπει να διαχέονται στην τοπική οικονομία. Δεν μπορεί οι ίδιοι οι χώροι αυτοί να αποτελούν κίνητρο για οικονομικές απολαβές του Δήμου ή άλλων φορέων. Γι’ αυτό και είμαστε πολύ κριτικοί απέναντι στον τρόπο που τους χειρίζονται οι Δήμοι μέχρι σήμερα»,.

Ξέρετε λοιπόν αγαπητοί μου τι σημαίνει εν λειτουργία αρχαιολογικός χώρος; Εισιτήριο, κλείσιμο του χώρου μια καθορισμένη ώρα, φύλακες, καθαριότητα, ανταποδοτικά και με πολύ μεγάλη προσοχή όχι μόνο που κατουράς αλλά και που καθίζεις. 
Ποια ειναι λοιπόν η σκληρή αντιμετώπιση που είχε πει ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Λαφονήσι... οι πολλές ομπρέλες ή το κλείσιμο της περιοχής για να μπορέσει να ξαναγίνει ο χώρος υποφερτά επισκέψιμος την ίδια ώρα που σήμερα η μια κατηγορία διαδέχεται την άλλη για την περιοχή;
Διγλωσσία διαπιστώνω και σε αυτό το θέμα... μάλιστα απο ανθρώπους που κάποτε ήταν απόλυτα κάθετοι στην εκμετάλλευση της περιοχής. Μάλιστα τρέχουν και με μια ταχύτητα παραπάνω, δίνοντας λανθασμένες εντυπώσεις στον κόσμο, αφού ειναι φανερό οτι το διαχειριστικό του Λαφονησιού που θα δώσει τα επόμενα βήματα δεν ειναι γνωστό ακόμα.... 
Τι φταίει άραγε;  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: