Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ....

 Επειδή η ενημέρωση δεν ειναι αυτή που πρέπει ας ξεκαθαρίσουμε οτι το τελευταίο θέμα του δημοτικού συμβουλίου ειναι η κατάθεση προτάσεων και αντιπροτάσεων, στις προτάσεις που συνέταξε μια εταιρεία για την διαβούλευση την ΕΜΠ του Λαφονησιού. Φυσικά αυτό έρχεται λίγο αργά αλλά αφού υπάρχει πίεση απο τον νέο επενδυτή στο Λαφονήσι οι εξελίξεις πρέπει και θα τρέξουν. 
 Φάνηκε όμως περίτρανα οτι ως και σήμερα ήμασταν βολεμένοι στο εισπρακτικό κομμάτι και ειναι γνωστή η στάση των δημοτικών αρχών όλα αυτά τα χρόνια .." Όλα θα γίνουν", "Όλα θα τα φτιάξουμε", δίχως βέβαια να έχουν κάνει τίποτα, ώσπου ήρθε ο ιδιώτης επενδυτής και κινδυνεύουν να χάσουν το φαί.
 Σίγουρα λοιπόν και όποιον κι να ρωτήσεις ακόμα και τους δημοτικούς συμβούλους θα σου πουν οτι δεν ειναι εικόνα αυτή που υπάρχει σήμερα στο Λαφονήσι... και έπρεπε να βρεθεί και ένας Κουκουράκης για να μπορέσει να δώσει τα φώτα του σε αυτούς που είχαν βγάλει ντελάληδες να τον βγάλουν άχρηστο τόσα χρόνια. Πικρές αλήθειες αλλά γνωστές σε όλους μας ειδικά σε αυτούς που τόσα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν τον Κώστα.
 Ας ελπίσουμε οτι εκτός απο το προεδρικό διάταγμα που απο το 2009 το περιμένουμε για να εξασφαλιστούν αυτές οι περιοχές, να κάνουμε και ένα διαχειριστικό σχέδιο με γνώμονα όχι την ανταποδοτικότητα, αλλά την προστασία της περιοχής, και μακριά βέβαια απο τις εταιρείες των Δήμων (Μονομετοχικές), που τόσα χρόνια έχουν γίνει οι χειρότεροι "επενδυτές" των προστατευόμενων περιοχών μας.
Το "όλα θα τα φτιάξουμε" ειναι προτεραιότητα μας...  και καλό ειναι να το πρωτοπιστέψουν και αυτοί που μας διοικούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: