Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙA ΤΟΥ AQUA JEWEL ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ, ΚΥΘΗΡΑ, ΓΥΘΕΙΟ

Διακόπτει για περίπου ένα μήνα λόγω δεξαμενισμού και επισκευές χωρίς αντικατάσταση, τα δρομολόγιά του στη γραμμή Πειραιάς-(Γύθειο)-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Κίσαμος το πλοίο «Aqua Jewel».
Όπως γράφουν τα kythiraika.gr, ο διαγωνισμός προσωρινής αντικατάστασης που προκήρυξε το υπουργείο κατέληξε άγονος, καθώς ουδείς έδωσε προσφορά, ενώ, άνευ αποτελέσματος ήταν και οι επαφές Δήμου Κυθήρων και Υπουργείου με την πλοιοκτησία του AQUA JEWEL  να αντικατασταθεί με ένα «κολοβό» δρομολόγιο κάθε εβδομάδα μέχρι Αντικύθηρα. Καίτοι οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί το πιθανότερο είναι ότι ήταν οικονομικοί, καθώς το μεν υπουργείο δεν μπορούσε να παρακάμψει τους ισχύοντες για πλοία της κατηγορίας ναύλους η δε εταιρεία έκρινε ασύμφορες τις αμοιβές για ένα τέτοιο δρομολόγιο.
Έτσι, μέχρι την επάνοδό του στη γραμμή το νησί θα εξυπηρετείται αποκλειστικά με το «Πορφυρούσα», το οποίο διακόπτει συνήθως αρχές Ιανουαρίου με Μάρτιο κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα, βέβαια, δεν έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από την εταιρεία SEAJETS, όμως όλα τα παραπάνω προέκυψαν από επαφές με κάθε πλευρά και δύσκολα θα υπάρξει οποιαδήποτε ανατροπή σε όσα παραθέτουμε εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: