Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΝΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Υπέρ της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της τουριστικής επένδυσης της οικογένειας Τσατσαρωνάκη στα Φαλάσαρνα, αλλά υπό όρους, ψήφισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.
Ενώ η υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στη δόμηση του χαμηλού επιπέδου του ακινήτου – στην κατασκευή δηλαδή ξύλινων καταλυμάτων στο κάτω μέρος του οικοπέδου, στην Παχιά Άμμο όπως είναι γνωστό – λόγω της παρουσίας αμμοθινών και κρινακιών της άμμου, η εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος διαφοροποιήθηκε.
Ειδικότερα η επιτροπή στην εισήγησή του προέδρου της κ. Ξυλούρη, η οποία και υπερψηφίστηκε, αποφάσισε υπέρ της δόμησης στο χαμηλό επίπεδο αλλά υπό όρους. Στο πάνω κομμάτι του οικοπέδου η επιτροπή δε διαφωνεί ως προς τη δόμηση. Στο κάτω όμως κομμάτι, το χαμηλό επίπεδο, το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη, αποφάσισε να μη δομηθεί το ένα κομμάτι, λόγω της πυκνότητας του κρινακιού της άμμου σε εκείνο το σημείο και να μεταφερθεί η δόμηση προς τα πάνω και ανατολικά.
Η απόφαση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. 11 σύμβουλοι ψήφισαν θετικά με όρους, δυο σύμβουλοι θετικά άνευ όρων και καταψήφισαν την πρόταση δυο σύμβουλοι όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Παπαδεράκης και ο κ. Μαρινάκης απο την Λαϊκή Συσπείρωση.

Θεωρώ οτι παρόμοια θα έπρεπε να ήταν η γνωμοδότηση των πολιτικών οργάνων της Κισάμου (Τοπική κοινότητα- Ποιότητα Ζωής- Δημοτικό συμβουλίου) στο θέμα αυτό μάλιστα θα είχαμε τηρήσει τις ίσες αποστάσεις, και δεν θα φτάνανε κάποιοι στις ανοικτές απειλές και τους εκνευερισμούς. Η αποψη του καθενός σεβαστή και αν θέλει κάποιος να την αντικρούσει να γίνεται μέσα σε λογικά πλαίσια. Δυστυχώς οι αποφάσεις μας δίχασαν την κοινή γνώμη. Τα πολιτικά όργανα και συμβούλια δεν παίρνουν αποφάσεις, απλά λένε την γνώμη τους, κι αν κάτι δεν ειναι σωστό υπάρχουν πολλές υπηρεσίες που θα τα φέρουν στα ίσια τους. Εμείς εκεί πρέπει να έχουμε το νου μας στις υπηρεσίες....

Δεν υπάρχουν σχόλια: