Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΡΩΜΑΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ





Τα πρώτα ατομικά Ρωμαϊκά λουτρά 2ου αιώνα περίπου, που βρέθηκαν στην Κίσαμο. Νότια της σύγχρονης πόλης σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Είναι μια πλήρη εγκατάσταση μικρών κτιρίων με πολλές δεξαμενές κρύου -ζεστού νερού, σωληνώσεις πόσιμου νερού αλλά και με αποχετευτικούς αγωγούς. Υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι με καύσιμη ύλη (ελιές) πολλοί διάδρομοι, μια μικρή πισίνα με ωραίο ασπρόμαυρο ψηφιδωτό, που συνηγορούν ότι κάπου κοντά θα υπήρχε μεγάλη και πλούσια έπαυλη! 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tha anoiksoun pote gia to koino?

Ιωάννης Παπαδάκης είπε...

Πολύ το αμφιβάλλω ! Αλλά ποτέ δεν ξέρεις ! Σίγουρα του χρόνου θα δούμε τα ψηφιδωτά του Κέντρου Υγείας που είναι τα καλύτερα !