Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Και επίσημα, όπως διαβάζω στην διαυγεια πλέον, ο Δήμος Κισάμου ανακαλεί την σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΔΕΠΑΝ και αναθέτει στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων να του φτιάξουν τις μελέτες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου.
Στην εισήγηση του προέδρου της Οικονομικής επιτροπής του δήμου Κισάμου, αναφέρεται οτι !
- Ως γνωστό, ο Δήμος Κισάμου δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία και συνεπώς δεν καλύπτει τις απαιτήσεις για την εκτίμηση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας ως δικαιούχου της προς υλοποίηση Πράξης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις της προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Προς τούτο είχε συνάψει την από 10/2/2022 Προγραμματική Σύμβαση με το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ Δ.Ε.Π.ΑΝ με θέμα: Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υλοποίηση της Πράξης ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ» μετά από σύμφωνη γνώμη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Μνημονίου Συνεργασίας του Δήμου Κισσάμου με τον Εμπορικό Σύλλογο Κισάμου στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Κισσάμου" ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ MIS 5033621 και Δικαιούχο τον Δήμο Κισάμου και Συνδικαιούχο τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου (σχετικές οι υπ’αρ.3/2021 και 4/2021 εισηγήσεις της Επιτροπής) και τις υπ’αρ. 332/2021(ΑΔΑ: Ω869ΩΕΖ-ΦΧΦ) και 321/2021 (ΑΔΑ: Ψ0ΥΤΩΕΖΥ7Β) αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Του Δήμου.
Οι εν λόγω προγραμματικές συμβάσεις δε ευόδωσαν και μετά από σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων, με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κισάμου παρουσία και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την πορεία εκτέλεσης του έργου ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, η Τεχνική Υπηρεσία του Μητροπολιτικού Δήμου Χανίων αποδέχθηκε να αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ως διευθύνουσα υπηρεσία, στα πλαίσια του άρ. του άρ.95 του ν.3852/2010 ...
Η απορία βέβαια υπάρχει όταν πήγαν στην Δ.Ε.Π.ΑΝ που έγινε με εντολή της Δημοτικής αρχής, υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του συνδικαιούχου (λέγε με Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου) τώρα που έφυγαν τον ρώτησαν; Γιατί όπως φαίνεται στην σύσκεψή που έγινε δεν πήγε κανένας, αλλά ούτε στο συμβούλιο που πήραν την απόφαση για να το οριστικοποιήσουν.
Και φυσικά για άλλη μια φορά φαίνεται δημοσίως η γύμνια μας αφού μετά απο 9 χρόνια υποσχέσεων τεχνική υπηρεσία δεν υπάρχει στο Δήμο μας, με αποτέλεσμα να κωλυσιεργούμε, να χάνονται μελέτες, να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα έργο, αλλά και το σπουδαιότερο εκτός οτι κρεμόμαστε να μην πω απο που, σαν ζητιάνοι χρυσοπληρώνουμε και τους άλλους δήμους που έχουν τεχνικές υπηρεσίες να μας κάνουν μια μελέτη.
Τόση δυσκολία υπάρχει να φτιάξουμε μια Τεχνική υπηρεσία; 

Υ.Σ Ευτυχώς που δήμαρχος στα Χανιά ειναι ο Παναγιώτης και θα μας την κάνει σίγουρα... το θέμα βέβαια ειναι αν θα την υλοποιήσουν ή θα περιμένουν την έκθεση ιδεών του Μετσόβιου πολυτεχνείου που όπως φαίνεται αργεί η παρουσίαση της.



Δεν υπάρχουν σχόλια: