Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Επέκταση τουριστικής περιόδου σχεδιάζουν άπαντες, δίχως όμως να μπορούν να προγραμματίσουν καλά αυτό που θέλουν να κάνουν ... Λόγια και τίποτα άλλο, μια τσαπατσουλιά δίχως αρχή και τέλος. Πολύς ο τουρισμός ακόμα, το καλοκαίρι συνεχίζεται, αλλά όπως είδαμε εδώ και κάμποσες μέρες η μια παραλία, αυτή της Φαλάσαρνας, στην γειτονιά μας, ειναι δίχως ναυαγοσώστες, αντίθετα όπως μου είπε ο υπεύθυνος στο Λαφονήσι κ. Κουνδουράκης εκεί υπάρχει!!!!! (Μάλλον θα ειναι ιδιώτης) Για τον Μπάλο που είχαμε 3-4 περιστατικά τον τελευταίο μήνα ούτε για δείγμα ναυαγοσώστης.
Όμως...
Στις παραλίες που εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή δεν το συζητάω, αφού θέλει να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους τουρίστες αλλά και τους Έλληνες που συνεχίζουν να πηγαίνουν σε αυτές, (Μπάλος και Λαφονήσι) οτι ειναι υποχρέωση της να ανανεώσει έστω για ένα μήνα την σύμβαση των ναυαγοσωστών. Σιγά το κονδύλι...
Για τις άλλες και ιδιαίτερα για τη Φαλάσαρνα οι απόψεις διίστανται. Δήμος ή ιδιώτες θα πρέπει να ειναι αυτοί που θα προσλάμβαναν για όσο καιρό υπάρχει οργανωμένη παραλία τον ναυαγοσώστη. 
Οι ιδιώτες που εκμεταλλεύονται τι παραλίες, λένε κάποιοι, αυτοί πρέπει να προσλάβουν άτομα για την επίβλεψη των, μιας και οι παραλίες τους αμείβουν ικανοποιητικά.... φυσικά και οι ιδιώτες επιχειρηματίες απο την άλλη ισχυρίζονται τα αυτονόητα, τα χρήματα για την ενοικίαση της παραλίας πηγαίνουν στο Δήμο και στην Κτηματική Υπηρεσία. Ο Δήμος εισπράττει και τέλος παρεπιδημούντων από τα ξενοδοχεία και από τα καταστήματα επί των ακαθαρίστων, άρα πόσο “δυσβάσταχτο” ειναι το κόστος των ναυαγοσωστων για ένα μήνα που ανάγκασε το δήμο να στερήσει τους λουόμενους των αναγκαίων και πολύτιμων πρώτων βοηθειών αυτούς;
Είναι δυστυχώς η γνωστή περίπτωση, θέλουμε τουρισμό όλο το χρόνο, το φωνάζουμε, κάνουμε συζητήσεις επί συζητήσεων, εκδηλώσεις και ενημερώσεις, αλλά δεν έχουμε προνοήσει ούτε ένα μικρό σχέδιο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές δηλώσεις μας. Έτσι η κατάσταση ειναι για τα πανηγύρια.
Μάλιστα όπως επεσήμαναν και ΜΜΕ των Χανίων
Ποιος ξέρει… Τα τελευταία τραγικά συμβάντα θανάτων σε παραλίες των Χανίων (δυο τον αριθμό) θα είχαν κάποιες πιθανότητες παραπάνω (ίσως και όχι, αλλά ποτέ δεν ξέρεις), να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε η παρουσία ναυαγοσώστη.
Είναι ένα θέμα πάντως που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: