Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ
Ο ζωγράφος του πάθους και της εικαστικής αναζήτησης. Μια ζωή συνυφασμένη με τα χρώματα.
 Οι Αρετές του ανθρώπου έχουν αξία όταν έχουν κίνητρο. Αυτό σημαίνει να προσφέρει κανείς από τον εαυτό του, σημαίνει να προσφέρει χρόνο, γνώση, ταλέντο!
 Η σημερινή κουλτούρα χαρακτηρίζεται κυρίως από την αναζήτηση του εντυπωσιακού, πράγμα που ισοδυναμεί με την υποδούλωση.....
..... στις εντυπώσεις του κερδοσκοπικού προσανατολισμού και την ψευδαίσθηση της επιτυχίας.
  Από την Καλυβιανή ..στο οικουμενικό πατριαρχείο και το Βατικανό!


Ο Νίκος Γιαννακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλυβιανή Γραμβούσας. Μετά την αποφοίτηση του από το εξατάξιο Γυμνάσιο Κισσάμου σπούδασε ζωγραφική, Βυζαντινή Αγιογραφία(φορητή εικόνα και τοιχογραφία καθώς και ψηφιδωτό στη σχολή Mellini της Φλωρεντίας.
Από το 1969 ασχολείται επίμονα και δημιουργικά με τη Βυζαντινή Αγιογραφία συνθέτοντας διαρκώς τα χαρακτηριστικά της Κρητικής Σχολής με αυτά της παραδοσιακής Βυζαντινής Τέχνης. Η κίνηση στη σύνθεση, η ελευθερία στο σχέδιο, η εκφραστικότητα στις μορφές, δημιούργησε και καθιέρωσε μια Νεοβυζαντινή Σχολή η οποία φέρει το προσωπικό αποτύπωμα του καλλιτέχνη.
Η διδασκαλία υπήρξε αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το αγιογραφικό του έργο. Εχει διδάξει τόσο σε Σχολή ιδιωτικής πρωτοβουλίας όσο και στη Σχολή της Ιεράς Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου, στο Τμήμα Αγιογραφίας της Ν.Ε.Λ.Ε. Χανίων και, κατά τα τελευταία έτη στο Εργαστήρι Βυζαντινής Αγιογραφίας όπου και διευθύνει το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Εχει πραγματοποιήσει πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργα του υπάρχουν σε φορητές εικόνες, εκτός του Ελλαδικού χώρου, στη Ζυρίχη της Ελβετίας, στην Οξφόρδη της Αγγλίας, στη Βόνη της Γερμανίας, στο Χόνγκ Κόνγκ, στη Μασαχουσέτη, στο Λός Αντζελες, Μινεόλα, Νέα Υόρκη, Πανεπιστήμιο Χάρβατ της Αμερικής, στο Λούγκρο, Είαννίνα, Γροταφερράτα, Ρώμη της Ιταλίας και στο Παρίσι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: