Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ....(ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ)

14 δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν την πρόταση του Δήμου Κισάμου για την επένδυση στη Φαλάσαρνα, 12 (11 συν τον πρόεδρο της τοπικής Πλατάνου που είχε δικαίωμα ψήφου) δεν την αποδέχτηκαν και δυο απουσίαζαν. Η πρόταση που έγινε απο τον κ. Κουμάκη εν ολίγοις λέει 
α) Οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις περιοχές Natura έχουν ανατεθεί από το Υπουργείο σε μελετητές. Η Στρατηγική μελέτη των επενδυτών δεν μπορεί να εγκριθεί αν δεν ολοκληρωθεί η ΕΠΜ κάτι που θα γίνει σύντομα.
β) Στο χαμηλό επίπεδο της επένδυσης (παραλία Φαλασάρνων) δεν μπορεί να δεχτεί κανενός είδος κατασκευή για λόγους περιβαλλοντικούς (αμμοθίνες, κρινάκι θάλασσας κ.ά.).
γ) Η Επένδυση δεν κινείται στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για “ήπια ανάπτυξη”.

 Έτσι με απλές διαδικασίες και κατά πλειοψηφία το Δημοτικό συμβουλίου Κισάμου, γνωμοδοτεί αρνητικά για την ύπαρξη οποιασδήποτε επέμβασης στο δυτικό τμήμα της έκτασης, ακριβώς και πανομοιότητα οτι είχε ψηφίσει χθες και η ΠΕ Χανίων, μιας και προτεραιότητα έχουν τα Androcymbium Rechingeri και juniperus spp. - λόχμες των παραλιών με άρκευθους.
Να υπενθυμίσω οτι εναντίον της πρότασης του Δήμου ψήφισαν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης (3+1) ενώ υπέρ της πρότασης ψήφισαν κάποιοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (2).

Τραγικοί οι άνθρωποι του δήμου προσπάθησαν να υιοθετήσουν προτάσεις που δεν τους εκφράζουν ειδικά όταν μια μέρα νωρίτερα η ΠΕ Χανίων βγάζει ακριβώς την ίδια γνωμοδότηση. Τραγικοί αυτοί που προσπάθησαν να κρυφτούν πίσω απο την προστασία της περιοχής την ίδια ώρα που έχουν κάνει τα μύρια στο Λαφονήσι. Η προστασία πλέον της Κισάμου ξεκινάει απο τη Φαλάσαρνα μια περιοχή που ο δήμος μας ως και σήμερα δεν είχε την "ικανότητα" να τρυγήσει όπως συμβαίνει με τις άλλες περιοχές και τις έχει φέρει στον πάτο της προστασίας. 
Φάνηκε εξάλλου οτι δεν έχει και τους ανθρώπους να υψώσουν λόγο σε τέτοια θέματα και δανείζεται απο άλλες παρατάξεις ή και χώρους. Ένα παιχνίδι χαμένο που αν συνεχιστεί θα ειναι ζημιά για την Κίσαμο απο κάθε άποψη, γιατί για να θέλεις να προστατέψεις μια περιοχή πρέπει και να μπορείς.. αυτοί έχουν αποδείξει οτι δεν μπορούν και οι αποφάσεις τους δεν έχουν ούτε την κοινή αποδοχή. 
Τραγικοί για άλλη μια φορά στις αποφάσεις για τα μεγάλα έργα, και τις επενδύσεις που τόσο περιμένουμε εξ ουρανού μάλλον αργούν ακόμα.. ο σωτήρας μας αργεί.... δεν έρχεται με τίποτα βλέποντας τα χάλια μας. Μια βόλτα όχι μόνο στην πόλη αλλά και στο σύνολο του Δήμου αρκεί να καταλάβουμε πόσο πίσω ειμαστε και πόσο ανίκανοι ειμαστε να διαχειριστούμε και την μικρότερη κρίση. (Λύκεια-περιφερειακός- υδατοδρόμιο-μαρίνα κλπ)
Τραγικοί αυτοί που μιλούν οτι η επένδυση δεν κινείται στο πλαίσιο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για “ήπια ανάπτυξη”, όταν οι ίδιοι εδώ και 30 χρόνια δεν μπορούν να "διορθώσουν" τα χάλια του σχεδίου πόλης και κάθε μέρα οι μισοί και βάλε κάτοικοι της πρωτεύουσας περνούν απο χωματόδρομους για πάνε στα σπίτια και στις δουλειές τους. Όταν το σύνολο της πόλης περπατά στο δρόμο αντί στα πεζοδρόμια και υπάρχουν ακόμα χωριά και γειτονιές που δεν έχουν νερό να πιούνε.. και άλλες που πίνουν νερό ακόμα απο αμιαντοσωλήνες.
Τραγικοί....


Δεν υπάρχουν σχόλια: