Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 

Γράφει ο πρώην δήμαρχος  Σταθάκης για να μας θυμίσει τι είχε γίνει τότε στην κατάμεστη αίθουσα των υποσχέσεων, του Δήμου Κισάμου. Τα παιδιά που κάθονται δεξιά και περίμεναν την υλοποίηση των υποσχέσεων ειναι φοιτητές πλέον.
 - "Όταν κάποιοι δίνανε με χαμόγελα υποσχέσεις και δεσμεύσεις ότι σε τρία χρόνια θα είχαμε νέο Γενικό Λύκειο και θα ξεκινούσε και η κατασκευή του ΕΠΑΛ και κάποιος άλλος τους έλεγε " προσέξτε, διότι με τον τρόπο που το παρουσιάζετε, δεν θα βγούνε τα χρονοδιαγράμματα. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μου και τρία χρόνια μετά ούτε προσωρινά εργαστήρια δεν έχουν παραδώσει στα παιδιά μας."

Το χρονικό το ξέρετε..
27 Νοεμβρίου ο σεισμός 
29 Νοεμβρίου αυτοψία στα σχολεία 
5 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε να κατεδαφιστούν.
(Αυτή την ταχύτητα των αποφάσεων δεν την έχουν ούτε οι Γιαπωνέζοι που φημίζονται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.)

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σ. Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Χανίων Β. Διγαλάκης, ο δήμαρχος Κισάμου Γ. Μυλωνάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ Α.Ε. Α. Γιάνναρης και ο γενικός διευθυντής της ΚΤΥΠ Α.Ε. Κυριαζόπουλος προκειμένου να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις. Στη σύσκεψη παρευρίσκονταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Κουμάκης, Γ. Χαχλάκης, Θ. Σταθάκης και Γ. Φραγκιουδάκης.
και το ανακοινωθέν
«Η διαχρονική ελλιπής συντήρηση του σχολικού συγκροτήματος Κισσάμου οδήγησε στη σημερινή κατάσταση και ο τελευταίος σεισμός επιτάχυνε τις εξελίξεις. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι καθηγητές περνούν μια δοκιμασία και τους συμπαραστεκόμαστε. Η δοκιμασία αυτή, όμως, αποτελεί και την ευκαιρία η Κίσσαμος να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα για τη στέγαση του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ».

Υπομονή λοιπόν και όσοι περνάτε απο τα παλιά Λύκεια ας κάνετε και μια ευχή μπας και πιάσει και έχουμε σχολεία πριν απο το 2034.

Δεν υπάρχουν σχόλια: