Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟ ΜΜΕ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη συνεδρίασε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης. Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε θετικά υπό συγκεκριμένους όρους, με έμφαση στην εξαίρεση της χαρακτηρισμένης περιοχής οικοτόπου προτεραιότητας, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που αφορά στο «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) της εταιρείας "Αειφόρες Τουριστικές Επιχειρήσεις Φαλάσαρνα ΑΕ" στη θέση Φαλάσαρνα της ΤΚ Πλατάνου, του Δήμου Κισάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία και του δημάρχου Κισάμου κ. Μυλωνάκη αλλά και του αντιδημάρχου κ. Χριστουλάκη.
Την απόφαση αυτή καταψήφισαν μόνο δύο από τα 15 μέλη της Επιτροπής: Ο Αντώνης Παπαδεράκης από την πλειοψηφία και ο Αλέκος Μαρινάκης από την “Λαϊκή Συσπείρωση”. Θετικά ψήφισαν οι πέντε Χανιώτες: Κωνσταντίνος Γύπαρης, Αναστάσιος Κουρουπάκης, Ιωάννης Μανούσακας, Ανδρέας Κουκλινός, Γεώργιος Κονταξάκης, αλλά και ο Σκουλάς Νικόλαος, Χανιωτάκη Μυλωνάκη Μαρία, Δοξαστάκης Ζαχαρίας, Αλεξάκης Γεώργιος, Κακογιαννάκης Νικόλαος, Δανδουλάκης Κωνσταντίνος και Ματαλλιωτάκης Γεώργιος.
Η απόφαση αυτή που ειναι μια απλή γνωμοδότηση δεν άρεσε σε αυτούς που τις προηγούμενες μέρες είχαν δώσει αγώνα για να υποστηρίξουν δίχως γνώσεις όπως αποδείχτηκε την άρνηση τους. Μαζί και η γνωστή εφημερίδα των Χανίων που όταν ακούει Κίσαμο την πιάνει υστερία, όπου χαρακτήρισε την απόφαση της επιτροπής προκλητική μάλιστα φιλοξένησε και δηλώσεις του πρώην δημάρχου Ιναχωρίου και ειδικού συμβούλου του δήμου Κισάμου σε θέματα περιβάλλοντος Κωστή Κουκουρακη που έκανε λόγο για «εξαιρετικά “περίεργη” απόφαση με δεδομένο ότι η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν αρνητική για κατασκευές στο αμμώδες παραλιακό τμήμα της Φαλασάρνας, αλλά και αφήνοντας αιχμές οτι έγιναν σημαντικές παραλείψεις γιατί ορισμένες από τις γνωμοδοτήσεις δεν παρουσιάστηκαν κατά τη συνεδρίαση.
Είναι φανερό οτι η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα, και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τέτοια θέματα, φυσιολογικό να υπάρχουν αργότερα και προσφυγές στις αποφάσεις αυτές στο ΣτΕ, αλλά είπαμε ειδικοί ειναι άλλοι... και σήμερα αποδείχτηκε οτι το παιχνίδι ειναι σκληρό και μάλλον ως και τις επόμενες εκλογές θα παιχτεί πολύ κλωτσοσκούφι.
Βέβαια κάποιες δηλώσεις ντόπιων ανθρώπων δεν μας τιμούν καθόλου.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: