Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Από τα ευρήματα του ιερού που ανασκάφτηκε φέτος διχάλα του ακρωτηρίου Κούτρι πάνω απο το αρχαίο λιμάνι της Φαλάσαρνας  δείχνουν οτι ο μικρός αυτός ναός ήταν προς τιμή της Θεάς Δήμητρας... και όχι της θεάς Βριτομάρτιδος, η οποία έχει συνδυαστεί με τη θεά Άρτεμη. 
Οι έρευνες αλλά και τα ευρήματα κατά την υπεύθυνή της ανασκαφής Δρ. Ελπίδα Χατζηδάκη συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση και οτι ο μικρός αυτός Ναός 5X5 και περίπου7-8  μέτρων ύψους ήταν αφιερωμένος στην ιδεατή ανθρωπόμορφη θεά της γεωργίας, της βλάστησης και της γονιμότητας. 
Μια σπουδαία ανακάλυψη και αποκάλυψη για την περιοχή μας που έχει πολλά ακόμα να δώσει, αλλά και να διορθώσει πολλά σημεία απο την ως και σήμερα γνωστή ιστορία που ομολογουμένως εδώ στην Κίσαμο ειναι πολύ μπερδεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: