Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ....

Κατά πλειοψηφία πέρασε το Τεχνικό έργο του Δήμου Κισάμου 2022-2023, αφού όπως φαίνεται μόνο ο κ. Φραγκιουδάκης δεν το ψήφισε. Στην εισήγηση του κ. Κουμάκη που απαριθμησε αλλά και εξήγησε για τα συνεχιζόμενα όσο και τα νέα έργα που θα γίνουν, απάντησε η αντιπολίτευση.
-Σταθάκης: Μπαίνουμε στο τελευταίο έτος της Δημοτικής περιόδου 2019-2023. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα βλέπουμε τα συνεχιζόμενα έργα από το 2018 και μερικά μικρά νέα έργα. Για το μεγάλο έργο των 2 εκατομ. Ευρώ για το Σχέδιο Πόλεως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το τι θα περιλαμβάνει η μελέτη και πρέπει να το δούμε. Επιθυμούμε να γίνει η υλοποίηση των έργων που γράφονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Ψηφίζουμε την συνέχιση των συνεχιζόμενων έργων και την υλοποίηση των νέων έργων του Τεχνικού προγράμματος.
- Φραγκιουδάκης : Από θέση αρχής δεν ψηφίζουμε το Τεχνικό Πρόγραμμα. Υπάρχει ανάγκη για έργα στη περιοχή μας. Δεν ψηφίζω το Τεχνικό Πρόγραμμα. 
Επειδή μου φάνηκε παράξενο το όχι του κ Φραγκιουδάκη επικοινώνησα μαζί του και μου διευκρίνισε αυτό το ΟΧΙ. Δεν ψηφίζει το τεχνικό έργο του Δήμο για τον απλούστατο λόγο οτι η συζήτηση αυτών έχει φύγει με νόμους απο το Δ.Σ και έχει πάει στις διάφορες επιτροπές (διαβούλευσης, οικονομικής, ποιότητας Ζωής) που αυτοί που τις απαρτίζουν μπορεί να ειναι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά δεν παύει να ειναι τοποθετημένοι. 
Για την ιστορία όλα τα έργα ειναι συνεχιζόμενα και αμφιβάλλω αν τελειώσουν και του χρόνου... αν βάλουμε και οτι έχουμε πρόβλημα και με τα Λύκεια, με την παρακαμψη με το νερό στον Πλάτανο και την Γραμβούσα, τις Λιμνοδεξεμενες, αλλά και τους κόμβους του ΒΟΑΚ, ειμαστε μια περιοχή μακριά απο κάθε υλοποίηση σοβαρών έργων, αφού ούτε Τεχνική υπηρεσία έχουμε αλλά και το σοβαρότερο δεν διεκδικούμε εντελώς τίποτα αν δεν μας το τάξουν πρώτα οι άλλοι.
Από τα συνεχιζόμενα έργα με ενδιαφέρον ειναι:
Εκσυγχρονισμός βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δ. Δ. Πλατάνου, Γραμβούσας, Λουσακιές, Πολυρρήνια 100.972,74 Ε (βλέπω να αναβιώνει το Μαρακανά στην Πολυρρήνια)
Αντικατάσταση αγωγών αμιάντου και ανίχνευση διαρροών του δικτύου ύδρευσης εντός της
πόλεως της Κισσάμου 501.778,71 Ε
Αντικατάσταση αγωγών αμιάντου οικισμών Δήμου Κισσάμου (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι) 795.178,3Ε
και φυσικά το Υποέργο της ΣΑΕΠ Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου και υποδομών από θεομηνία Δεκεμβρίου 2013  Β΄ Φάση 256.506,03 Ε (Από τα σοβαρότερα έργα αφού πίνουμε ακόμα νερό απο αμιαντοσωλήνες, αλλά ποιος θα κλεισει τον μοναδικό μας δρόμο; Τι θα απογίνουμε το καλοκαίρι;)
 Από τα νέα έργα που θα τα δούμε κάποτε ειναι               
Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 εντός σχεδίου πόλεως (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ) 218.200,00ε
Βελτίωση υποδομών Σχεδίου Πόλεως 2018 Δήμου Κισάμου 2.050.000,00 ε
Αναβάθμιση δημόσιου χώρου Δ- Κισάμου της πράξης "Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Δ-Κισάμου" 1.090.000,00ε (Ευτυχώς που το έφεραν οι του ΝΕΣΚ, απορία εχω που ειναι η μελέτη του Μετσόβιου ή δεν ειναι τώρα μελέτη;) 
Και ο Δημοτικός χώρος στάθμευσης στο Ακρωτήριο Γραμβούσας 398.992,12 ε ένα έργο που θα το φτιάξουν πρώτα απ' όλα μιας και εκεί θα έχουν είσπραξη..
Πολλά έργα συνολικά 70 μικρά και μεγάλα που και τα 25 να δούμε θα ειμαστε ευτυχισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: