Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΑΛΕΞΑΚΗ

Κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν ο Μιχάλης Αλεξάκης και η Καλλιόπη Τσιμιτσή, οι οποίοι, υπογράφουν ως υποψήφιοι βουλευτές Χανίων με το κόμμα των Τζήμερο – Κρανιδιώτη «Εθνική Δημιουργία».
Με το δελτίο τύπου, τάσσονται υπέρ της επένδυσης στη Φαλάσαρνα, σημειώνοντας πως για την Κίσαμο η ανάπτυξη παραμένει άγνωστη λέξη.
Αναλυτικά αναφέρουν:
Κίσαμος η περιοχή της Κρήτης για την οποία η ανάπτυξη είναι άγνωστη λέξη! Με αφορμή την πολύκροτη επένδυση στη Φαλασαρνα έχουμε να καταθέσουμε κι εμείς την δίκη μας άποψη μιας και γνωρίζουμε καλά την περιοχή και τους ανθρώπους της! Κατ' αρχάς οι δημοτικές αρχές διαχρονικά είναι αδιάφορες προς την ανάπτυξη, σκεφτείτε ότι ο δήμος Κισάμου δεν έχει τεχνική υπηρεσία! Η περιφέρεια γνωμοδοτεί και συμφωνει για την επένδυση χωρίς να έχει φροντίσει για υποδομές (παραλιακό δρόμο, αποχέτευση, υδροδότηση).
Η μόνη έγνοια της αριστεράς είναι τα κρινάκια στην παραλία, η έγνοια των κεντροδεξιών είναι που θα παρκάρουν για να κάνουν το μπάνιο τους! Οι ακροαριστεροί πάλι δεν θέλουν καμία μορφή ανάπτυξης ούτε ξενοδοχεία ! Κανένας δεν νοιάζεται τελικά για τον καστελιανο που λόγο της ανεργίας αναγκάζεται να μεταναστεύει η στην καλύτερη περίπτωση να δουλεύει στα Χανιά και να μένει στην Κίσαμο. Το όλο θέμα της επένδυσης έχει εξελιχθεί σε πολιτική κόντρα!
Εμείς της Εθνικής Δημιουργίας λέμε ναι στην ανάπτυξη , ναι στα ξενοδοχεία , ναι σε κάθε μορφή τουριστικής ανάπτυξης ! Με σεβασμό και σοβαρό υπεύθυνο έλεγχο από τα όργανα της πολιτείας , στο περιβάλλον , τον πολεοδομικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σύμφωνα με την κουλτούρα του τόπου, τον σεβασμό των μνημείων εκκλησιαστικών και αρχαιοτήτων και σωστή ανάδειξη τους! Και τέλος οι επενδύσεις να είναι ανταποδοτικές προς την περιοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: