Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Οι δρόμοι μας είναι για κλάματα λένε οι κάτοικοι στις περιοχές Ελληνικό και Καμάρα του Δήμου Κισάμου. Κάθε που βρέχει γεμίζουν με λάσπη τα οχήματα τους και οι αυλές τους ενώ ανησυχούν και για πλημμυρικά  φαινόμενα.
Ο παραπάνω δρόμος είναι στην Καμάρα όπου η άσφαλτος σύμφωνα με τους κατοίκους έχει σπάσει εδώ και καιρό και κάθε χειμώνα η κατάσταση χειροτερεύει.
Ο δρόμος στην φωτογραφία είναι παράλληλος του κεντρικού δρόμου στο Καστέλι και θυμίζει δρόμο σε χωριό περασμένων δεκαετιών, αφού δεν υπάρχει ίχνος ασφάλτου.*
Οι κάτοικοι ζητούν την ασφαλτόστρωση τους για να γλιτώσουν από τη λάσπη ενώ ανησυχούν και για όταν ο δρόμος πλημμυρίζει.

* Αυτό το ρεπορτάζ έκανε για τους δρόμους μας, ΜΜΕ των Χανίων, και δεν έχει άδικο σε όλα αυτά ακόμα και στις διαμαρτυρίες των κατοίκων καθημερινά προς την δημοτική αρχή. Βέβαια έκανε λάθος στην δεύτερη φωτογραφία που αυτός δεν ειναι δρόμος αλλά ο νέος χώρος σταθμευσης λίγα μέτρα απο την Ηρώων Πολυτεχνείου....
Αλλά στο παιχνίδι όλα επιτρέπονται.... χαχαχαχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: