Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΕΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΦΟΝΗΣΙ

Ο εισηγητής, Κώστας Κουκουράκης, εξήγησε ότι η δημοτική αρχή ζητάει να οριστεί το Ελαφονήσι και κοντινές περιοχές ως ζώνη προστασίας της φύσης, όπου επιτρέπονται κάποιες δραστηριότητες.
Ο Θοδωρής Σταθάκης αναφέρθηκε στα ομπρελοκαθίσματα και μίλησε για 3400 τ.μ. χωρίς τα προβλεπόμενα κενά, βάσει στοιχείων της κτηματικής υπηρεσίας, όπως είπε. Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι κατέθεσε το τοπογραφικό διάγραμμα με υπάλληλο αλλού Δήμου. “Όλα εκτροχιάστηκαν μετά την αγορά της ιδιοκτησίας στο Ελαφονήσι, χωρίς αυτό δεν θα κάνατε τίποτα”, είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
“Δεν είναι δυνατόν να προτείνουμε να μείνουν μόνο τα δυο δημοτικά αναψυκτήρια. Δηλαδή του δήμου να μείνουν, οι άλλοι άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα στις ιδιοκτησίες τους;” αναρωτήθηκε ακόμα.
Πρότεινε απόλυτη προστασία της περιοχής και δημιουργία βοτανικού πάρκου.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Κισσάμου ο Γιώργος Φραγκιουδάκης είπε ότι από το 1994 κυριάρχησε η ασυδοσία από όλους τους εμπλεκόμενους. Τόνισε ότι η παράταξή του ψηφίζει θετικά επί της πρότασης.
Ο Νεκτάριος Κουμάκης είπε ότι ουσιαστικά η πρόταση επαναφέρει τα όσα προέβλεπε η παλαιά ΕΠΜ του 2009 και πως αφού εκείνη είχε εγκριθεί, θα έπρεπε να επανέλθει, πράγμα που δεν έγινε από τους μελετητές. “Αυτό είχαμε αποδεχθεί, αυτό ξαναφέρτε για διαβούλευση, λέμε στους μελετητές”, είπε.
Χαρακτήρισε άσχετα τα θέματα που εισήγαγε ο κ. Σταθάκης, εννοώντας το θέμα των ομπρελοκαθισμάτων. “Παίρνει τον λόγο μόνο για να δημιουργεί αναστάτωση”, είπε ο κ. Κουμάκης.
Ο Θοδωρής Σταθάκης επανήλθε, λέγοντας ότι επί δίκης του δημαρχίας δεν έμπαιναν JCB στις παραλίες και ότι τότε η φύση κυκλοφορούσε ελεύθερα.
Για την παράταξη Σταθάκη, ο Μανώλης Δερουκάκης έθεσε ως προϋπόθεση για να ψηφιστεί η πρόταση της δημοτικής αρχής, να μην υπάρχουν καθόλου ομπρελοκαθίσματα ή καντίνες.
Ο κ. Κουκουράκης ανταπαντησε οτι αυτο αφορα το διαχειριστικό σχέδιο και όχι την ΕΠΜ, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα.
“Σύντομα θα παρουσιάσουμε το διεχειριστικό σχέδιο που θα προτείνουν οι δυο δήμοι, Κισσάαμου και Καντάνου-Σελίνου, από κοινού”, είπε ο πρώην δήμαρχος Ιναχωρίου.
Ο δήμαρχος, Γιώργος Μυλωνάκης, είπε ότι πρέπει να προστατευτεί η περιοχή και να παραδοθεί μια κατάσταση καλύτερη από πριν. “Την ίδια άποψη είχα πάντα, όχι επειδή ήρθε τώρα ο επενδυτής και αγόρασε.
Είναι ιστορικές οι αποφάσεις μας. Σήμερα δεν είναι διαχειριστικό το θέμα. Και για την απαλλοτρίωση όποιον και να ρωτήσεις εδώ, θα σου πει ότι είναι υπέρ. Είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση γι’ αυτό το 2020 και ήρθε ο κορονοϊός και πάγωσαν. Όσο για τις ομπρέλες, είναι θέμα του διαχειριστικού σχεδίου”, είπε ο δήμαρχος.
Ο Θοδωρής Σταθάκης κατέβασε δική του πρόταση – χωρίς ομπρελοκαθίσματα, ενω τόνισε οτι δεν υπήρχε ΕΠΜ προς συζήτηση στο συμβούλιο.
Εν τέλει πέρασε η πρόταση της δημοτικής αρχής κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: