Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε μεγάλο σκάφος νότια της Κρήτης εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής. Από το βράδυ της Παρασκευής η οργάνωση ALRAM PHONE έχει απευθύνει δημόσια έκκληση για την έναρξη επιχείρησης διάσωσης προς το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και τις ελληνικές αρχές.
Η πρώτη ειδοποίηση δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 8:51 με το στίγμα του σκάφους να εντοπίζεται μεταξύ Κρήτης και Λιβύης και ενώ έπνεαν άνεμοι ταχύτητας 27 κόμβων. Σε δεύτερη ενημέρωση το πρωί του Σαββάτου το ALARM PHONE ενημέρωσε πως το σκάφος παρασύρεται μέχρι την Κρήτη (λιγότερο από 40 μίλια από την ακτή) ενώ σε νεότερη αναφορά λίγο πριν τις 9 το πρωί το ακυβέρνητο σκάφος φαίνεται να βρίσκεται λιγότερο από 10 μίλια από τα νότια του νομού Χανίων και στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας. 
Το σκάφος με τους 300 μετανάστες βρίσκεται στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας.
Η οργάνωση απευθύνει έκκληση στο ελληνικό λιμενικό τονίζοντας πως είναι υποχρέωσή της Ελλάδας η διάσωση των ανθρώπων. 
Σύμφωνα με τις αναφορές των επιβαινόντων στο σκάφος βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι, ίσως και περισσότεροι ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται παιδιά που έχουν υποστεί αφυδάτωση καθώς και ασθενείς. 
Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές ενώ η ALARM PHONE καταγγέλλει πως το σκάφος μέχρι τώρα απλά παρακολουθείται χωρίς να παρέχεται καμία βοήθεια στους επιβαίνοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: