Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ GRAFFITI ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

2011-12 φτιάχτηκε αυτό το γκράφιτι στο ανατολικό τοίχο του παλιού πλέον Λυκείου... και πλέον δεν υπάρχει 10 χρόνια μετά, αφού ολόκληρο το παλιό συγκρότημα ειναι πλέον ένας σωρός τσιμέντο. Εξαιτίας αυτού του γκράφιτι μια γενιά παιδιών και πολλοί μεγαλύτεροι πέρασαν αρκετές ώρες στα δικαστήρια μιας και κάποιος κύριος εξ Χανίων (γνωστός για τις μεταφράσεις των συμβόλων που ζωγραφίζουν τα παιδιά) κατέθετε συνεχώς μηνύσεις στον ΝΕΚΙ (Νεολαία Κισάμου) αλλά και προς άλλους δημότες μας,(έστειλε αναφορά του προς την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου με κοινοποίηση στο Πατριαρχείο τον Ιούνιο του 2016 σημειώνοντας ότι το γεγονός αυτό «επισκιάζει την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας) υποστηρίζοντας, οτι το περιεχόμενο του συγκεκριμένου γκράφιτι προβάλει βασικές δοξασίες του Νεοπαγανισμού, του Σατανισμού, της Γουΐκα (Wicca) και του Δωδεκαθεϊσμού και αποσκοπούν στον παράνομο αθέμιτο προσηλυτισμό υπέρ της παναίρεσης του Οικουμενισμού, της «Πανθρησκείας», η οποία προωθείται εξ’ ολοκλήρου παράνομα από το πολιτικο-παραθρησκευτικό κίνημα της «Νέας Εποχής». (Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)
 Θα περίμενα λοιπόν οτι τώρα που έπεσε και δεν υπάρχει πιά θα ένοιωθε μια ικανοποίηση ο κύριος. Αντίθετα έβαλε στην φυλλάδα των Χανιών, που αγαπά τόσο πολύ την Κίσαμο, αλλά και τον δήμαρχο Χανίων κ. Σημανδηράκη* ιδιαίτερα, μια επιστολή και κατηγορεί τον Παναγιώτη 10 χρόνια μετά, οτι ειναι ο πρωτεργάτης του γκράφιτι και η στάση του ειναι εχθρική προς της εκκλησία βασιζόμενος και στα γεγονότα του οικοπέδου στα Κουνουπιδιανά και την κόντρα που δημιουργήθηκε εκεί. Τον καταλαβαίνω απόλυτα έχασε το γκράφιτι απο την Κίσαμο και κάπου πρέπει να ξεσπάσει... φυσικά δικαιολογώ και την φυλλάδα που δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να αφήνει τέτοιους "σοφούς" να δημοσιεύουν στις σελίδες της.

 Υ.Σ Παρά τα δικαστήρια που πέρασαν τα παιδιά τότε, αθωώθηκαν αλλά όπως φαίνεται δεν μπορεί να το χωνέψει ο συγκεκριμένος αυτός κύριος και συνεχίζει να προκαλεί.... 
Μην σχολιάσετε την ανάρτηση θα την σχολιάσει σίγουρα ο κύριος.. είναι ειδικός στο να βλέπει αυτά που δεν βλέπουν οι φυσιολογικοί. Μάλιστα κάνω πρόταση μέσα απο την σελίδα αυτή στην Νεολαία Κισάμου να ξανακάνει ένα φεστιβάλ γκράφιτι στην πόλη... χώροι υπάρχουν.
* Ο δήμαρχος Χανίων το 2011-2012 ήταν μέλος της Νεολαίας Κισάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: