Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

«Πονηρόν πνεύμα» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑ ΤΕΤΡΑΩΡΟΥ

Ο Δραστήριος «ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ» και η ομάδα θεάτρου, που συνεχώς μεγαλώνει και στη μικρή μας πόλη, μας ψυχαγωγεί εκπληκτικά ευχάριστα.
Με εξαιρετική επιτυχία ηθοποιών σκηνοθεσίας κ.λπ. ο θεατής απολαμβάνει ένα έργο που πέρα από τον σκοπό του συγγραφέα να μιλήσει "καυστικά και με ανελέητο χιούμορ για τον έγγαμο βίο και τις καταπιεστικές σχέσεις" μπορεί ελεύθερα να βιώσει ποικιλότροπα το έργο, είτε ως φυσική κατάσταση με ενεργοποίηση της φαντασίας του, είτε ως προβολή σκέψεων του υποσυνειδήτου, είτε ως μεταφυσική, όπου αναβιώνει το  παρελθόν   
Σε κάθε περίπτωση ο θεατής ταυτίζεται με τους πρωταγωνιστές και βιώνει λέγεται και ως πιστεύεται και στην '"άλλη όχθη" πέραν του κόσμου τούτου μας επιφυλάσσονται εκπλήξεις-ελπίδα ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ζωή συνεχίζεται με ελπιδοφόρα διαφοροποίηση.
 Σύσταση δεν πρέπει να χάνονται τέτοιες παραστάσεις  που με τόσο κόπο και ανιδιοτέλεια  στήνονται. Άλλωστε το Θέατρον από την αρχαιότητα ήταν η της ψυχής αγωγή- ψυχαγωγία.
Πευκιανάκης Γιώργος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: