Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.







Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Μια απο τις καλύτερες περιπτώσεις μου φαίνεται ειναι αυτή η επένδυση στο κόλπο μας, αρκεί να την εκμεταλλευτούμε. Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος αλλά με τόσες υποσχέσεις, θεωρώ οτι αν δεν υπάρχει λάκκος στην φάβα, τότε θα φτιάξουμε όλα όσα δεν μπόρεσαν οι δημοτικές αρχές τα τελευταία χρόνια. Φυσικά μιλάω για έργα.... παιδικό σταθμό, κόμβο, θα μας ασφαλτοστρώσουν κάμποσους χωμάτινους, ποδηλατοδρόμους, χώρους σταθμευσης και φυσικά δεν θα αρκεστούν στο μικρό καταδυτικό πάρκο, που έχουμε μελέτη, αλλά θα κάνουν μια καινούργια που θα ειναι πολλαπλάσια απο την δική μας, μιας και έτσι θα πουλήσουν ακριβότερα και τα roοms. (Φυσικά θα έχουν ρωτήσει την εναλίων μιας και εδώ και κάμποσα χρόνια ώσπου να πάρουμε την σχετική άδεια για την δική μας φάγαμε της λάμπας το φυτίλι). 
Για τον παιδικό σταθμό δεν αμφιβάλλω οτι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να φτιάξουν ένα μέσα στο χώρο τους.. αλλά και εδώ δεν είμαι σίγουρος, αφού με τόσα παρακάλια που έριξε η υπάλληλος του δήμου, ίσως μας φτιάξουν και ένα περιμετρικά της επένδυσης. Για τον κόμβο στον Κορφαλώνα είπαμε ειναι μονόδρομος για αυτούς, μιας και δεν υπάρχει νόμιμη είσοδος κοντά στην επένδυση, οπότε κάτι θα κάνουν...και φυσικά λογικό το βλέπω να φτιάξουν και καλύτερο το δρόμο που σήμερα αντέχει οριακά και εννοώ τον παράλληλο του ΒΟΑΚ, που σίγουρα θα τον χρησιμοποιούν μιας και είπαν οτι κάθε μια ώρα θα φεύγει το 50αρι λεωφορείο για την πόλη γεμάτο τουρίστες.

Να γιατί ειναι υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων λοιπόν, γιατί απλά εκτός του ότι θα υπάρχουν τα γνωστά ανταποδοτικά, ακόμα και ο ποιο μικρός υπάλληλος, ακόμα και ο ποιο άσχετος πολίτης - δημότης αυτής της πόλης, ότι και να ζητήσει δεν θα λάβει αρνητική απάντηση. (Κάτι μου θυμίζει αλλά επειδή πλησιάζουν εκλογές το κρατάω μέσα μου.) Μάλιστα θεωρώ οτι ενώ στην πρώτη μας επένδυση βάλαμε 50 όρους ..(απορώ πως δεν είπαμε στην Τσατσαρωνάκη οτι πρέπει να καταγραφούν όλα τα κρινάκια ένα προς ένα και να χρεωθούν), εδώ στην επένδυση του κάμπου, δεν υπάρχουν όροι, αλλά μόνο θέλω. Τέλος πάντων είπαμε άλλο να επενδύεις στην Νατούρα και άλλο στην κατούρα. 

Για το που θα παρκάρουν οι 700 και πλέον ντόπιοι υπάλληλοι του ξενοδοχείου δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, μιας και όλοι θα μπαίνουν στο χώρο του ξενοδοχείου με τα λεωφορεία του ομίλου, και ο σταθμός επιβίβασης θα βρίσκεται σε κάποια πλατεία της πόλης. Δηλαδή ο υπάλληλος του ξενοδοχείου θα πρέπει να έρχεται στην πόλη, να παρκάρει κάπου στην πόλη, για να πάρει μετά το λεωφορείο και να πάει στην δουλειά του. Τα ακούς κ. Δήμαρχε ... χρειαζόμαστε κι άλλους χώρους σταθμευσης στην πόλη, αυτοί που έχουμε δεν φτάνουν, εκτός αν τους ζητήσουμε να φτιάξουν κάμποσους εντός της πόλης. Πάντως μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκανα και ένα έλεγχο στα αυτιά μου, αν ακούω καλά, αφού σαν να άκουσα οτι ούτε οι πελάτες θα έχουν αυτοκίνητα εντός της ξενοδοχειακής μονάδας, ο χώρος σταθμευσης ειναι μικρός, αν άκουσα καλά, κάπου 90 θέσεων για 1280 δωμάτια.. και θα έρχονται στο ξενοδοχείο κατευθείαν με λεωφορεια απο το αεροδρόμιο. Αυτό το κατευθείαν με προβληματίζει μου θυμίζει κάτι τουρίστες με βραχιολάκια αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Εγώ βέβαια όπως και πολλοί άλλοι ειμαστε υπέρ των επενδύσεων και χειροκροτήσαμε θερμά την παρουσίαση ακόμα κι αν μετά απο αυτή είχαμε κάποιες απορίες. 
Να τονίσω βέβαια οτι οι επενδυτές πάντα κάνουν την δουλειά τους ....αλλά όπως φαίνεται ειναι και η τελευταία ευκαιρία για μας, αν θέλουμε να δούμε κάτι να αλλάζει στον τόπο μας.
Καλό μήνα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: