Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Κι όμως θα υπάρχει συνεργασία σε μια εταιρία του Δήμου Κισάμου τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, της νυν με την νέα Δημοτική αρχή... τουλάχιστον λέω, γιατί μπορεί να κρατήσει και ένα 5μηνο.
Μάλιστα είναι η εταιρία που θα γίνει μήλο της έριδος για την διαχείριση της και φυσικά δεν μπορεί να παραδοθεί στα μέσα της περιόδου, ούτε φυσικά τέλος Αυγούστου, αφού για να παραδοθεί θα πρέπει πρώτα να τελειώσει η σεζόν, να κλείσουν τα βιβλία και να γίνει και γενική συνέλευση.
Πάντως η Μονομετοχική, για αυτήν ο λόγος, είναι μια περίπτωση που θα μας απασχολήσει από την νέα  χρονιά καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι μεν έχουν κατηγορήσει τους δε, για κακοδιαχείριση. 
Φήμες λένε βέβαια ότι η νέα δημοτική αρχή σκέπτεται σοβαρά την ενοικίαση των χώρων που τις ανήκουν με διεθνή διαγωνισμό.... εφόσον δεν προχωρήσει η δημιουργία φορέα!!
Να θυμίσω ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κάποια βήματα δίνοντας αυξημένες αρμοδιότητες σε περιοχές NATURA όπως το Λαφονήσι στον Φορέα Διαχείρισης της Σαμαριάς, με την εφαρμογή της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης να ξεκινά από φέτος σταδιακά, φιλοδοξώντας να δώσει τέλος στις έριδες μεταξύ των δύο όμορων Δήμων, Κισάμου και Κανδάνου – Σελίνου.
Αυτό ενδεχομένως θέλει να αποφύγει η νέα δημοτική αρχή, να μην υπάρχει "διαιτητής" αλλά ένας ή και πολλοί επαγγελματίες που με ορισμένες προϋποθέσεις,(εργατικά χέρια από την περιοχή- συνεχής προστασία και ανάδειξη της περιοχής) θα σώσουν και την περιοχή αλλά και την υστεροφημία μας.
Κοντός ψαλμός αλληλούια...
Πάντως θα είναι από τις λίγες φορές που η μονομετοχική δεν θα περιέλθει αμέσως στα χέρια της νέας δημοτικής αρχής, αλλά μετά τον τέλος της σεζόν.. φυσικά ως τότε και θα πληρώνει τους .. αντιπάλους της.

1 σχόλιο:

Α.Π. είπε...

Γιάννη και την προηγούμενη φορά το ίδιο έγινε, το νέο έτος παράλαβε η νέα διοίκηση..