Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΠΟΛΙΩΝ

H παράκαμψη των Τοπολίων (9.5 χιλιόμετρα) είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες με το μόνιμο μποτιλιάρισμα και την απίστευτη ταλαιπωρία των επισκεπτών αλλά μονίμων κατοίκων των Εννιά Χωριών που παρατηρείται τώρα. Ο σημερινός δρόμος αν και πανέμορφος, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες τουρίστες που ανεβοκατεβαίνουν στα όμορφα μέρη των Εννιά Χωριών και ιδιαίτερα προς το Ελαφονήσι.
Η παράκαμψη είναι απαραίτητη, όμως δυστυχώς υπάρχει μια καθυστέρηση στο έργο και αυτό οφείλεται σε δυο αστάθμητους παράγοντες. Η τελευταία κακοκαιρία που κατέστρεψε πολλά από τα πρανή του χαραγμένου δρόμου και εδώ γίνονται νέες γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες μιας και είναι γνωστό ότι στην περιοχή δεν μπορεί να γίνει χρήση εκρηκτικών (εδώ πέφτουν πέτρες με τον αέρα φανταστείτε τι έχει να γίνει με τα εκρηκτικά) και ο δεύτερος και σπουδαιότερος η χάραξη του δρόμου λίγο έξω από τα Τσουρουνιανά έφερε στο φως αρχαίο νεκροταφείο, που αναγκάζει τους μελετητές για 300 περίπου μέτρα να κάνουν νέα χάραξη του δρόμου.
Η κατασκευαστική εταιρία λοιπόν βρίσκεται σε αναμονή των τελικών προτάσεων για να προχωρήσει το έργο που ήταν να παραδοθεί όπως  όλοι ενθυμούμαστε το καλοκαίρι του 2019 (εξαγγελίες Βουλγαράκη). Ας ελπίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και το επόμενο καλοκαίρι ο δρόμος θα είναι έτοιμος, ώστε να εξυπηρετεί τους χιλιάδες επισκέπτες των Εννιά Χωριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: