Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΔΙΚΟΠΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.... ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

Καταφύγια αδέσποτων ζώων....
Η πρόσκληση ενεργοποιείται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και αφορά στη χρηματοδότηση των δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για την «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς». Στόχος είναι η αναβάθμιση των εν λόγω υφιστάμενων υποδομών, αλλά και η δημιουργία νέων, σύγχρονων, λειτουργικών, φιλικών στο περιβάλλον και προσβάσιμων στους πολίτες, δομών φιλοξενίας, όπως επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.
Με το Πρόγραμμα αυτό, οι δήμοι όλης της χώρας αποκτούν για πρώτη φορά σύγχρονες υποδομές για τη φιλοξενία και την προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και πρακτικές, αλλά και όπως αρμόζει στις αξίες και τον πολιτισμό μας. Η ευζωία των μικρών μας φίλων συνιστά ηθικό καθήκον και κοινωνική επιταγή», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρίτσης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020
- Τσάμπα χρήμα ειδικά για μας που δεν πάει άλλο η παλιοκατάσταση μας με τα  παραμελημένα και τα αδέσποτα .  Ένας χώρος και όχι όπως συμβαίνει τώρα όλα να τα φροντίζουν δυο-τρεις φιλόζωοι... Αφήστε που δεν έχουμε αφήσει μέρος για μέρος να μην πάμε και από 2-3 νεογέννητα σκυλάκια. Δημαρχείο-λιμάνι-σχολεία-χώρος εργαζόμενων καθαριότητας στα πρώην σφαγεία έχουν φουλάρει.
Τι λέει η δημοτική αρχή για αυτό το πρόγραμμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: