Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Προχθές και χθες είχαμε αυτήν την κατάσταση στην πόλη... λύματα σε δυο κεντρικούς δρόμους με τους γείτονες και τους καταστηματάρχες, να ανεβάζουν φώτο στο διαδίκτυο... που εύκολα καταλαβαίνεις και τα σημεία "διαρροής". Δυστυχώς για άλλη μια φορά η πόλη έχει αυτό το πρόβλημα, που μπορεί να έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει εκλείψει παντελώς. 
Από την άλλη φυσικά και οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τη ρύπανση, με τους ελέγχους, για τη λειτουργία του βιολογικού, για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των υγρών αποβλήτων και γιατί δεν είναι συνδεδεμένοι όλοι στον βιολογικό ....προς την δημοτική αρχή. Απαντήσεις μπορεί να μην πάρουν, αλλά τουλάχιστον μπορεί μια τέτοια κίνηση να κάνει τους "αδιάφορους" να επισπεύσουν και να συνδεθούν με τον βιολογικό που κατά 80% έχει καλύψει την πόλη. 
Υπάρχουν βέβαια και κάποιες δύσκολες περιπτώσεις που η σύνδεση είναι αδύνατη ή πολύ δύσκολη, αλλά και εκεί με καλή θέληση θα βρεθεί λύση. 
 Πρέπει να καταλάβουμε οτι μια σταγόνα τέτοιας διαρροής, ειδικά στην πόλη μας, ακολουθεί την κατηφόρα ..και η κατηφόρα όλοι ξέρουμε που ΤΕΛΙΚΑ οδηγεί..  
Φυσικά δεν είναι ανάγκη να τα λέμε καθημερνά....γιατί είναι αρνητική διαφήμιση για όλους μας... αλλά κάπου κάπου πρέπει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: