Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Κισάμου ήταν στην πλεονεκτικότερη θέση στον Νομό για να έχει ένα λιμάνι σύγχρονο και αντάξιο του εμπορικό -επιβατικού λιμανιού της Σούδας. Δυστυχώς οι συνεχείς αστοχίες των πρώτων χρόνων το έχουν κάνει πλέον να βρίσκεται σε στασιμότητα, προσπαθώντας (από μόνο του) να βρει τον ρόλο που πρέπει να έχει στον Νομό μας.... Πάντως η κίνηση του εξαιτίας των ημερόπλοιων είναι η μεγαλύτερη στο νομό και αντιστρόφως ανάλογη με τις υποδομές του.. 
Κάθε δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια εξήγγειλε και εξαγγέλλει σχέδια για Δημοτικό λιμενικό Ταμείο Κισάμου.. όμως παρά τις εξαγγελίες η κατάσταση παραμένει η ίδια και οι αποφάσεις για το λιμάνι μας περνούν πάντα από τα γραφεία των Χανίων. Μάλιστα δεν είναι κρυφό ότι ακόμα και στη νέα δημοτική αρχή που θα  αναλάβει τον Σεπτέμβριο υπάρχουν φωνές αντίθετες, σχετικά με την δημιουργία Ταμείου  δικού μας. Φωνές που πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε από που πηγάζει αυτή η άρνηση τους, αφού εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχει ούτε εκπρόσωπος μέσα στο Λιμενικό ταμείο του Νομού από την περιοχή μας, ούτε καν ένας εκλεγμένος από την δημοτική αρχή. Το αποτέλεσμα το ξέρετε και το βλέπουμε καθημερινά... για το φόβο των Ιουδαίων βάζουν λίγη άσφαλτο, για να κλείσουν στόματα μας πετούν ότι απόμεινε ή δεν χρειάζεται το μεγάλο λιμάνι μας. 
Ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα σκεφτεί σοβαρά όχι την δημιουργία Λιμενικού Ταμείου, που είναι απαραίτητη, αλλά τουλάχιστον την εκπροσώπηση μας στο λιμενικό ταμείο του νομού και στα κέντρα αποφάσεων...ήδη όπως διαβάσατε, κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις (και καλά κάνουν) και ετοιμάζονται για αντεπίθεση... "8,6 εκατομμύρια ευρώ στο λιμάνι Κολυμβαρίου με προοπτική σε λίγα χρόνια να δένουν και Κρουαζερόπλοια...".
Χρόνια εσκεμμένα παιχνίδια στην πλάτη μας για να μην πάρει η περιοχή ο τόπος αυτό που του αξίζει... θέλετε να τον πείτε ΒΟΑΚ, θέλετε να το πείτε Λιμάνι Κισάμου, η κατάσταση είναι τραγική....
Αλήθεια εκείνη η περίφημη μελέτη Rogan (Ρογκάν) που βρίσκεται; Σε ποιο στάδιο ωρίμασης είναι; Μήπως την ξεχάσαμε και "σαπίθηκε";

Δεν υπάρχουν σχόλια: