Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΑΛΛΟΥ.. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩ

Αξιότιμοι Κύριοι,
Παρά τις επανειλημμένες αναφορές μας κατά το παρελθόν, το πρόβλημα της ανεπαρκούς αστυνόμευσης στο Δήμο μας και ειδικότερα στην Δημοτική Ενότητα Πλατανιά, όπου δεχόμαστε καθημερινά τόσους επισκέπτες, παραμένει οξύτατο.
Ο Σύλλογος μας δέχεται καθημερινά καταγγελίες και παράπονα για μία ομάδα νεαρών με αντικοινωνική συμπεριφορά που οδηγούν μετά τις 24.00, κατά ομάδες μηχανές και μηχανάκια και επιδιώκουν τις ταχύτητες και τον θόρυβο μέσα στην Τ.Κ Πλατανιά. Ο θόρυβος είναι εκκωφαντικός για τους επισκέπτες μας και στο τέλος θα θρηνούμε και θύματα!
Θέματα κυκλοφορίας και ηχορύπανσης αναφέρονται συστηματικά χωρίς, ωστόσο, να αντιμετωπίζονται! Δεν είναι σπάνια τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την Αστυνομία, όπως η διενέργεια τακτικών ελέγχων με ηχόμετρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη διαπίστωση παραβάσεων σχετικά με την κοινή ησυχία και την ηχορύπανση.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κατάσταση με το κυκλοφοριακό, την μη ελεγχόμενη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων, την επαιτεία, την άγρα πελατών, τους μικροπωλητές, και την ηχορύπανση στην Τ.Κ Πλατανιά έχει παραγίνει, μερικοί μάλιστα κάνουν λόγο στο σύλλογο μας για εικόνα που μας ντροπιάζει και δυσφημίζει την περιοχή μας .
Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την αμεσότητα των ενέργειες σας.
Οι προσπάθειες του συλλόγου μας θα συνεχιστούν για να προστατευτούν με κάθε τρόπο τα δικαιώματα των επιχειρηματιών και για να είναι οι επιχειρήσεις μας λειτουργικές και ασφαλής, με σεβασμό στους επισκέπτες μας αλλά και στους ντόπιους.
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ του Συλλόγου επιχειρηματιών «ο Ιάρδανος»

Καμιά επιστολή από τους επιχειρηματίες της Κισάμου; Από τον Νέο Εμπορικό σύλλογο; 
Τα ίδια δε και γίνονται και δω κάθε βράδυ; Όσο για την πλατεία τρις χειρότερα από τότε που βγάλαμε τα κρασπεδόρειδρα... αλλά ως τον Σεπτέμβρη.. γιατί τότε λένε θα αλλάξουν όλα....ή μπα;

2 σχόλια:

Γ.Ζ είπε...

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, αλλά δύσκολα θα βρεθεί και λύση, έλλειψη παιδείας και μαγκιά...παιδεία από που από το σπίτι? που ο πατέρας θεωρεί ότι το παιδί του πρέπει να οδηγεί μόλις αφήσει την πιπίλα,κι αυτός να κάνει το τσιγάρο του πετώντας τα αποτσίγαρα στο δρόμο, να πετάει το πακέτο μόλις αδειάσει και το μπουκάλι το νερό γιατί είναι εύκολη λύση?...βλέπεται πόσα μαθήματα δίνει ο γονιός βάζοντας τον κανακάρη του στο τιμόνι? καλά αν βρεθεί κανένας πεζός σε διάβαση ούτε λόγος για προτεραιότητα αφού ίσως ακουστούν και κάποια κοσμητικά επίθετα ….Μάθημα οδήγησης δίκυκλου, μια συνήθης εικόνα της Κισάμου είναι ο "γονιός" να έχει τοποθετήσει μπροστά το παιδί του χωρίς κράνος και οι δύο να σουλατσάρουν μοστράροντας εξυπνάδα με άγνοια κινδύνου και προσφέροντας αγανάκτηση σε ντόπιους και περαστικούς οι οποίοι κάνουν τον σταυρό τους...αλλά αυτό δεν φτάνει!!

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο 👌δυστυχώς και πάλι λείπει η ΠΑΙΔΕΙΑ !!!Τα πρότυπα βεβαίως είναι οι γονείς ,αλλά......πολλά στραβά στους δρόμους μας 🙈🙄αστυνομία αστυνόμευση και αστυνόμο για την κάθε παρανομία 😩🙈?!???...εκεί πρέπει να πάμε ????