Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Επειδή κάποιοι "κλωτσάνε" σχετικά με το όλες τις Κυριακές ανοικτά... που σε μια τόσο τουριστική περιοχή!!!! δεν είναι και κάτι το τρομερό, θέλω να επισημάνω οτι ο μόνος αρμόδιος επί του θέματος να απαντήσει με σιγουριά, είναι ο Νέος Εμπορικός σύλλογος Κισάμου.
Πάντως έμαθα οτι πριν κάμποσα χρόνια, 6 για την ακρίβεια, η αντιπεριφέρεια είχε ζητήσει απο τον ΝΕΣΚ να δηλώσει τους τουριστικούς δρόμους της πόλης.... τα μαγαζιά αυτών των δρόμων έχουν το δικαίωμα να είναι ανοικτά τις Κυριακές.... και φυσικά ο ΝΕΣΚ έκανε μια λίστα (αυτά χωρίς να βάζω το χέρι μου στο σταυρό) και δήλωσε τους δρόμους που θεωρούσε τουριστικούς.
Σκαλίδη, παραλιακός Τελωνείου και Καλουδιανά- Χρυσοσκαλίτισσα... ίσως να υπάρχει και κάποιος άλλος.. πάντως η Ηρώων Πολυτεχνείου ήταν εκτός, με την λογική οτι τα μαγαζιά του μοναδικού μας δρόμου, δουλεύουν πάντα σαν περασιά ενώ τα των άλλων δρόμων της πόλης όχι.
- Τώρα όλα αυτά είναι για κατανάλωση και φυσικά κανένας δεν είναι μπαμπούλας να παρακατσεύει ποιος έχει ανοικτά και ποιος δεν έχει...αφού όλα τα όργανα απο το μεγαλύτερο ως το μικρότερο στην πόλη μας, είναι για το Θεαθήναι...
Φυσικά ο ΝΕΣΚ δεν έχει και το δικαίωμα σήμερα να αναθεωρήσει την απόφαση του ..και να συμπεριλάβει και την δρομάρα μας στους τουριστικούς, εκτός αν το ξαναζητήσει  η Περιφέρεια... διόλου δυσκολο..
Στην υπόθεση, πάντως, υπάρχουν αρκετές «γκρίζες ζώνες». Για παράδειγμα, δεν έχει αποσαφηνιστεί για τα εμπορικά καταστήματα, κάτω των 250 τ.μ. που δεν ανήκουν σε αλυσίδες (ως εταιρικά) και δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα, κι αν επιτρέπεται να λειτουργούν πέραν των 8 Κυριακών με βάση αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών. Επιπλέον, δεν έχει διευκρινιστεί πως μια περιοχή χαρακτηρίζεται τουριστική; Με βάση τον αριθμό των κλινών (άνω των 2.000) ή εάν οι τουρίστες ξεπερνούν τον μόνιμο πληθυσμό κατά 8%. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δυνητικά μπορεί να χαρακτηριστεί τουριστική σχεδόν όλη η χώρα και να απελευθερωθεί πλήρως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Πάντως ένα είναι το σίγουρο...απο την επόμενη Κυριακή θα έχουν ανοικτά όλοι....  ακόμα και αυτοί που δεν άνοιγαν ως και σήμερα...και ο νοών νοείτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: