Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΛΑΦΟΝΗΣΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2019

 Έγινε χθες το απόγευμα η προγραμματισμένη συνάντηση των φορέων του πρώην Δήμου Ιναχωρίου, στο Δημαρχείο Κισάμου, με τον αντιδήμαρχο κ. Δερουκάκη, σχετικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις "Λαφονήσια 2019".
Οι εκδηλώσεις γίνονται κάθε χρόνο στο Λαφονήσι και όπως ξέρουμε περιλαμβάνει τον ιστορικό Λαφονήσιο δρόμο προς τιμήν των σφαγιασθέντων χριστιανών της περιοχής, από τους Τούρκους.
Τις εκδηλώσεις τις κάνουν από κοινού όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι των Εννιά Χωριών, ενώ φέτος την λαμπαδηδρομία που θα προηγηθεί του αγώνα, θα την αναλάβει ο πολιτιστικός σύλλογος Κάμπου. Έγινε κάλεσμα να βρεθούν εθελοντές από όλο τον Δήμο και την καλύτερη ασφάλεια και παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους αθλητές, θα αναλάβει το τοπικό τμήμα του Ερυθρός Σταυρού. Για για μια ακόμη φορά κοντά στις εκδηλώσεις και ο Δήμος Κισάμου, με τον αντιδήμαρχο κ. Δερουκακη να τονίζει για ότι χρειαστεί η διοργάνωση θα προσφερθεί. Τέλος έγινε ανοικτό κάλεσμα στους φορείς της Κισσάμου, Εμπορικό Σύλλογο- σύλλογο Ξενοδόχων, να στηρίξει τον αγώνα και τις εκδηλώσεις. 
Έως τις 10 Ιουλίου θα βγει η προκηρύξει του αγώνα για εγγραφές και επισημάνθηκε ότι στο τέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού της Χρυσοσκαλίτισσας με τους Νίκο και Αντώνη Ξυλούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: