Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Έγκυρη δημοσιογραφία, έγκυρο website, έγκυρος ιδιοκτήτης, άκυρες κουβέντες...
Κάπως έτσι αυτοδιαφημίζεται κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να καταλάβει ότι και το blog είναι ένα website. Ο όρος blog είναι μία συντόμευση του όρου weblog ή web log. Η συγγραφή ενός blog, η συντήρηση ή η προσθήκη ενός άρθρου σε ένα υπάρχον blog, ονομάζεται «blogging». Τα μεμονωμένα άρθρα σε ένα blog ονομάζονται «blog posts». Το άτομο που δημοσιεύει αυτά τα άρθρα ονομάζεται «blogger». ΠΗΓΗ
Με απλά λόγια εγώ είμαι ένας blogger και όχι ένας ιδιοκτήτης website.
Ένα blog συνδυάζει κείμενο και εικόνες παραπέμπει σε συνδέσμους (links), γράφει πηγές συνεργάζεται με άλλες ιστοσελίδες και διατηρεί ένα μεγάλο αρχείο. Τα περισσότερα blogs  εστιάζουν το περιεχόμενο τους σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Το sadentrepese το ενδιαφέρει η Κίσαμος γενικά. 
Κάθε άρθρο σε ένα blog, μπορεί να δέχεται σχόλια αλλά μπορεί και όχι. Δυστυχώς η ανωνυμία δεν ήταν καλή και τα περισσότερα σχόλια ήταν πικρόχολα με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι blogger να έχουν κλειστή την λειτουργία αυτή που όμως είναι ανοικτή μέσω του f/b.
Πιθανόν να νομίζετε ότι όσοι έχουν ένα blog είναι ειδικοί και στους υπολογιστές ή έχουν σπουδάσει κάτι σχετικό. Μπα... οι περισσότεροι bloggers δεν έχουν ιδέα και συχνά πυκνά ζητούν βοήθεια ειδικά άμα είναι και οι σελίδες τους υπερφορτωμένες.
Τέλος ένας blogger μπορεί να είναι επαγγελματίας, αν και ελάχιστοι το κάνουν, όμως καθένας μπορεί να φτιάξει μέσα σε μισή ώρα το δικό του blog, αν και τα τελευταία χρόνια μας έχει απορροφήσει όλους το συναρπαστικό f/b.
Στο ρεζουμέ τώρα....οι προσωπικές σελίδες είναι έγκυρες, γιατί έχουν υπογραφή φαρδιά πλατιά... ακόμα και όταν γράφουν φήμες. Σίγουρα δεν είναι όμορφες οι σελίδες των blogger, όμως γίνονται συναρπαστικές όταν γράφονται πράγματα που έχουν ενδιαφέρον, ειδικά για την κοινωνία μας, την ιστορία μας, τους παλαιότερους, αλλά και για τα παράλογα και παράδοξα της γειτονιά μας... μιας γειτονιάς που χρειάζεται ενημέρωση και φυσικά πρέπει να υπάρχουν website που θα μας ενημερώνουν έγκυρα και σωστά για το τι συμβαίνει στον κόσμο... Δημοκρατία έχουμε.
Την ενημέρωση σου την διαλέγεις λοιπόν εσύ...και ποτέ δεν πρέπει να σου επιβάλουν τι πρέπει να διαβάσεις...
Υ.Σ Τελικά έγινε μια έγκυρη κουβέντα, σε ένα μη έγκυρο website, με ένα μη έγκυρο δημοσιογράφο (αρθρογράφο). 
Καλή συνέχεια....

Δεν υπάρχουν σχόλια: