Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ....

Χθες έγινε μια σημαντική συνάντηση-συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουσακιών και άλλους φορείς και υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κισάμου, για τις εξελίξεις στην καλλιέργεια της ελιάς και την σωστή εφαρμογή της δακοκτονίας. Εκτός των υπηρεσιών (ΔΑΟΚ Χανίων, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών& Αμπέλου) και των φορέων (Σύλλογος ελαιουργών Ν. Χανίων, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Ν. Χανίων) συμμετείχαν με τοποθετήσεις εκπρόσωποι των μεγάλων μονάδων τυποποίησης και εξαγωγής ελαιολάδου της περιοχής, αγροτικών συνεταιρισμών, ελαιουργών αλλά και αγρότες. Το θέμα αφορά την Κίσαμο, αφού το ελαιόλαδο είναι κυριότερο αγροτικό προϊόν (περίπου 6-8.000 τόνοι το χρόνο) και βασική πηγή εισοδήματος των δημοτών και η ποιότητα του υποβαθμίζεται.
Η παρουσία των δημοτικών συμβούλων, παλαιών και νέων, ήταν σχεδόν μηδενική (ένας από τους 27). Κακό σημάδι, ειδικά για τους νέους .....
Χαρτζουλάκης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: