Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΣΚΑΛΙΔΗ 1960

Η αγορά, το τσαρσί του Καστελλιού, η Σκαλίδη, αρχές του 1960 σε μια επιχρωματισμένη κάρτα του Ανυφαντή. Στη φωτογραφία φαίνεται η ανατολική μεριά απο το μαγέρικο του Παπαδόγιαννη αριστερά και δεξιά με τις ξύλινες πόρτες  το μπακάλικο του Φαραγγιτάκη Σπύρου ως την αρχή της ημέρα γιορτής αφού σε όλα σχεδόν τα σπίτια και τα μαγαζιά υπάρχει η ελληνική σημαία.
Είναι μια σπάνια κάρτα που βρέθηκε στην συλλογή του Αντρέα Χατζηπολάκη συλλέκτη και φίλου που μου την έστειλε αμέσως, και τον ευχαριστώ. 
Είναι καιρός πλέον, αν και είπα οτι δεν θα το ξαναπώ, να τιμήσουμε και κανένα εν ζωή άνθρωπο.. και φυσικά εννοώ τον Ανυφαντή που μας έχει αφήσει τόσο υλικό ώστε η πόλη μας οι άνθρωποι του, τα στέκια και τα τοπία θα μείνουν αιώνια. Ήδη το αρχείο-Ανυφαντάκη έχει πάνω απο 7.000 φωτογραφίες και καθημερινά εμπλουτίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: