Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΚΑΘΑΡΑ ΝΕΡΑ....

Στο χάρτη βλέπουμε τα σημεία που η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης παρακολουθεί την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της Περιφέρειας Κρήτης. Στον κόλπο της Κισάμου τα σημεία είναι 5, δυο στα δυτικά του λιμανιού, Τράχηλας και Καλυβιανή δυο στην πόλη της Κισάμου, Μαύρο Μώλος και Τελωνείο και ένα στα ανατολικά στα Νοπήγεια, τα άλλα τρία σημεία είναι ένα στη Φαλάσαρνα, ένα στο Σφηνάρι και ένα ακόμα στη Κισαμίτικη μεριά του Λαφονησιού.
Το πρόγραμμα παρακολούθησης χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2014-2020 και εντάχθηκε σε αυτό με την 656/16-2-2016 (ΑΔΑ: ΩΦΔ67ΛΚ-Τ47) Απόφαση Ένταξης της πράξης: «Παρακολούθηση των Υδάτων Κολύμβησης της Περιφέρειας Κρήτης σύμφωνα με την οδηγία 2006/7/ΕΚ».
Υπεύθυνες του προγράμματος έχουν οριστεί η κα Μαρτίνου Αγγελική, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υδάτων (τηλ. Επικοινωνίας 2813404136,  e-mail a.martinou@apdkritis.gov.gr) και η κα Μάρη Ιωάννα, προϊσταμένη του Τμήματος Παρακολούθησης και Προστασίας των Υδατικών Πόρων (τηλ. Επικοινωνίας 2813404168,  e-mail i.mari@apdkritis.gov.gr).
Τα σημεία δεν είναι τυχαία, είναι εκεί που κάνει ο κόσμος μπάνιο και φυσικά αρμόδια για τον έλεγχο αλλά και την λήψη του δείγματος είναι η περιφέρεια. Μάλιστα εδώ μπορείτε να δείτε και τα τελευταία αποτελέσματα από τα 178 διαφορετικά σημεία που έχει γίνει έλεγχος.
Τα αποτελέσματα για όσους βαριούνται να ψάχνουν είναι όλα καλά, δίχως ίχνος μόλυνσης.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πληροφορία 👋🙌