Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ...

Λίγες σκέψεις σχετικά με πρόσφατη ανάρτηση, όπου εκπαιδευτικοί δέχτηκαν αρνητικά σχόλια στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα του δυσπρόσιτου για το σχολείο του Έλους, επισκεπτόμενοι πολιτικό πρόσωπο.
Με κοινή απόφαση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Έλους, των εκπαιδευτικών, αλλά και του δήμου Κισάμου, κινηθήκαμε και κινούμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, ελπίζοντας ότι όποιος μπορεί να βοηθήσει για να διορθωθεί αυτή η αδικία, ας το κάνει. Έτσι απλά.
Κατά καιρούς δεκτές του αιτήματος ήταν η πρωτοβάθμια, η περιφερειακή διεύθυνση Κρήτης, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Χανίων, ο δήμος Κισάμου, πολιτιστικοί σύλλογοι, αλλά και πολιτικά κόμματα ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ.
Το θέμα απασχόλησε τα έντυπα, τα ηλεκτρονικά και τηλεοπτικά μέσα και έφτασε στην βουλή των Ελλήνων με επερώτηση βουλευτή.
Ως εδώ καλά.
Ένα χρόνο μετά απάντηση δεν δόθηκε από αυτούς που αποφάσισαν ότι το υψόμετρο του Έλους χαμήλωσε, ότι ο δρόμος καλυτέρευσε, ότι η απόσταση από την πρωτεύουσα μειώθηκε, ότι δεν θα ξαναπεσουν πέτρες, χιόνια, βροχές κτλ.
Είναι άδικο ένα θέμα τόσο σοβαρό να γίνεται προεκλογική ευκαιρία από οποιαδήποτε παράταξη, όπως και το να βάλλονται όσοι προσπαθούν να το αναδείξουν, ένα παραπάνω οι εκπαιδευτικοί που όντας αναπληρωτές, τώρα πια δεν έχουν κάτι να κερδίσουν μιας και του χρόνου ίσως είναι κάπου αλλού.
Ως πρόεδρος γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Έλους, αυτούς θα ήθελα να ευχαριστήσω για την συμπαράσταση τους στον αγώνα μας και ως γονιός, που παρέμειναν ως το τέλος κάνοντας τα παιδιά μας να αγαπήσουν το σχολείο.
Γιώργος Μαρτσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: