Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.






Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΟΚΚΑΣ

 Το φαράγγι της Ρόκκας ξεκινάει λίγο έξω από το χωριό Δελιανά και καταλήγει στο Μεσονήσι λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κολένι. Είναι μικρό φαράγγι μόλις 3 χιλιόμετρων περίπου και η διαδρομή του είναι σημειωμένη από τον ορειβατικό σύλλογο Χανίων. Η δυσκολία της όμορφης διαδρομής του είναι σε 2-3 σημεία και εκεί πρέπει να ακολουθήσεις τα σημάδια (μπλε χρώματος) για να διασχίσεις τους τεράστιους σχηματισμούς βράχων απο μέσα, η υπόλοιπη διαδρομή είναι πανεύκολη, με το μονοπάτι να είναι ο ίδιος ποταμός.
 Η πεζοπορία μέσα από το φαράγγι είναι μέτριας δυσκολίας και καλό είναι να το διασχίζουμε τετοια εποχή που δεν έχει πολύ ή καθόλου νερό, σε όλες τις άλλες εποχές είναι σχεδόν αδιαπέραστο.
 Σε μερικά σημεία τα κατακόρυφα τοιχώματα θυμίζουν σε μικρογραφία Σαμαριά, ενώ στα μέσα της διαδρομής υπάρχει μονοπάτι που οδηγεί στην μεσαιωνική Ρόκκα. Για όσους δεν θέλουν να κάνουν την διαδρομή από τα Δελιανά, μπορεί να ξεκινήσουν την πεζοπορία τους από την Ρόκκα με μονοπάτι στα νοτιοανατολικά του χωριού και να τερματίσουν στο Μεσονήσι δίπλα από την Βενετσιάνικη εκκλησία της Αγίας Τριάδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: