Η επίσκεψη στην Κίσαμο είναι μοναδική εμπειρία. Η γνωριμία με την επαρχία δεν έχει να κάνει μονάχα με το ζεστό και φωτεινό ήλιο, την κρυστάλλινη θάλασσα, τα φαράγγια, την παρθένα γη, την μεγάλη χρονική διάρκεια διακοπών σας στην περιοχή. Η γνωριμία με την επαρχία Κισάμου είναι ταυτόχρονα κι ένα ταξίδι στην μακραίωνη ιστορία της, τον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, την φιλόξενη ψυχή των ανθρώπων της....Όσοι δεν μπορείτε να το ζήσετε... απλά κάντε μια βόλτα στο ιστολόγιο αυτό και αφήστε την φαντασία σας να σας πάει εκεί που πρέπει...μην φοβάστε έχετε οδηγό.... τις ανεπανάληπτες φωτογραφίες του καταπληκτικού Ανυφαντή.





Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕΣΑ

Στην τροποποίηση της Πρόσκλησης IV του “Φιλόδημου ΙΙ” προχώρησε ο Υπουργός Εσωτερικών με Απόφασή του (αριθμ. 44048/7.6.2019) που δημοσιεύθηκε την 10η Ιουνίου.
Πρόκειται για την Πρόσκληση που είχε εκδοθεί την 14η Ιανουαρίου, με αντικείμενο « τη χρηματοδότηση των Δήμων για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω υποδομώνκαι την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού».
Μέχρι στιγμής είχε τροποποιηθεί ήδη δύο φορές. 
- Αρχικά ως προς τους Φορείς υποβολής προτάσεων, για να συμπεριληφθούν, επιπλέον των Δήμων, και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών.
- Στη συνέχεια άλλαξε η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων ένταξης, από 30 Απριλίου στην 30η Σεπτεμβρίου 2019.
Χθες λοιπόν, ο ΥΠΕΣ τροποποίησε τον προϋπολογισμό της Πρόσκλησης.
Από 50.000.000,00 ευρώ που είχε αρχικά οριστεί, τον μετέβαλε σε 150.000.000,00 ευρώ.
Πέραν της αύξησης κατά 100 εκατομμύρια, κατά τα λοιπά ισχύουν οι υπόλοιπες παράμετροι υποβολής προτάσεων από την Αυτοδιοίκηση ως ίσχυαν.
Υπενθυμίζεται πως κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μόνο μίας Αίτησης, με συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από τον “ΦιλόδημοΙΙ” τα 600.000,00 ευρώ.
Το αίτημα πρέπει να συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Αθλητισμού.
Δαπάνες που θεωρούνται επιλέξιμες και μπορούν να χρηματοδοτηθούν είναι:
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων (ενδεικτικά: κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.
• Κάθε είδους δαπάνη που αφορά συναφείς με τις ανωτέρω δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται: κατασκευή ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών των εγκαταστάσεων, παρεμβάσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας των χρηστών κατά την προσέλευση και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, ήτοι ηλεκτροφωτισμοί, διαγραμμίσεις οδών, τοποθέτηση ανακλαστικών οδοστρώματος και εγκατάσταση προειδοποιητικών πινακίδων περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων και πινακίδων σήμανσης.
Δείτε ΕΔΩ τους δήμους που είναι στο πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: